En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Salut ja ha obert el procediment per donar cita a les persones de 60 a 69 anys que han de rebre la segona dosi de la vacuna d'AstraZeneca.

Es tracta dels ciutadans nascuts entre el 1961 i el 1952 que fa quasi tres mesos que van rebre la primera dosi.

S'han començat a enviar SMS a les persones que compleixen aquesta setmana les 11 o 12 setmanes de la primera dosi, i se'ls convoca a programar-se la cita a través de la web.

Salut assegura que disposa de suficients dosi d'AstraZeneca per cobrir aquest tram de la vacunació. Les persones dins d'aquest grup d'edat podran demanar cita a través de la pàgina web vacunacovidsalut.cat.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja va assenyalar aquest dijous que les primeres persones d'entre 60 i 69 anys ja els tocava rebre la segona dosi, considerat l'interval òptim per a la immunitat.

En qualsevol cas, la secretària de Salut Pública va exposar que, si bé fins ara es buscava vacunar amb segona dosi al voltant de la setmana 12, per arribar a més població, ara intentaran avançar-la cap a la setmana 10, per a més protecció davant de la variant Delta, que s'escapa de forma parcial, sobretot amb primera dosi.

Segons l'últim balanç del Departament de Salut d'aquest dimarts, el 51,1% de la població de 16 anys o més té la primera dosi de la vacuna contra la covid-19. En paral·lel, un 31,1% d'aquest col·lectiu ja té la pauta completa. Si es té en compte la població general de Catalunya, un 43,5% disposa de la primera punxada del vaccí i un 24,6% té la pauta completa i està immunitzada.

En xifres absolutes, tenen la pauta completa 2.076.064 persones, 24.459 més. A banda, s'han administrat 3.408.951 primeres dosis, 63.210 més que fa 24 hores, i 1.925.359 de segones, 15.723 més.

Vota el número 1

Pel 8 de juliol

COL·LABORADORS