En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els diners intervinguts i de les màquines comptadores de bitllets en un mas de Palamós. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La investigació que va permetre desmantellar aquesta plantació oculta de marihuana a Palamós va arrencar el mes de setembre.

Els agents van fer vigilàncies al voltant d'un mas situat al passatge de la Pietat de Palamós, dins el nucli de Sant Joan, perquè sospitaven que els seus propietaris hi cultivaven droga.

L'operatiu policial per desmantellar el cultiu es va dur a terme a principis d'octubre. Durant l'entrada i escorcoll, els agents van intervenir fins a 1.744 plantes, 10,6 quilos de cabdells i substància triturada, 20.200€ en efectiu i una pistola detonadora.

La droga creixia en un magatzem, ocult sota la menjadora d'un galliner, que tenia diverses sales soterrades. Es calcula que el preu de la marihuana al mercat negre rondava els 400.000€.

El dia de l'operatiu, els Mossos van detenir tres membres d'una mateixa família com a responsables de la plantació. La mare és una empresària coneguda a Palamós, perquè té negocis vinculats amb la moda. A més, els agents també van detenir un altre home, de 42 anys i originari de Mali, que s'encarregava de vigilar el cultiu.

Ara, aquest dilluns els agents d'investigació han fet dos arrestos més relacionats amb el cas. Són un home i una dona, de 53 i 48 anys, també veïns de Palamós.

Els Mossos els acusen d'un delicte contra la salut pública. Els agents els han detingut a la Bisbal d'Empordà, i els relacionen tant amb el cultiu com amb la cura de la plantació que van desmantellar ara fa més de mig any.

La parella no té antecedents. La policia n'ha deixat la detenció sense efecte en espera que el jutjat d'instrucció que porta el cas els citi a declarar.

Vota el número 1

Pel 29 d'octubre

COL·LABORADORS