En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller d'Interior Joan Ignasi Elena, en roda de premsa prèvia a la revetlla de Sant Joan. / Foto: Pau Cortina (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La revetlla de Sant Joan es desenvolupa enguany novament en un context especial de pandèmia.

Al respecte, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha fet una crida a la "prudència i la responsabilitat" col·lectives per "no perdre tota la lluita que s'ha mostrat per la vida i per la salut, per una nit d'alegria".

Joan Ignasi Elena ha insistit que cal exigir "unes mínimes garanties de tot ordre" dins de les platges, i a aquells Ajuntaments que no puguin fer-ho els ha "recomanat tancar" per la revetlla de Sant Joan, tal i com ja havia fet el Procicat i el mateix Govern. En tot cas, Interior s'ha ofert a col·laborar amb aquells consistoris que "creuen" que ho podran complir, "per fer-ho possible".

El conseller no ha facilitat el número exacte de platges que obriran, però ha apuntat que en línies generals el litoral del sud de Barcelona "ha tendit" a no obrir platges, mentre que més al nord ho faran de forma més general.

D'altra banda, el conseller ha presentat el dispositiu que ha preparat el Departament d'Interior mobilitzarà 2.030 agents de Mossos d'Esquadra (1.300 destinats a seguretat ciutadana i, la resta, a ordre públic) i 625 efectius del cos de Bombers. ha Arrencat a les tres de la tarda i s'allargarà fins la mitjanit de diumenge, atès que s'espera un pont festiu de quatre dies durant el qual sortiran 525.000 vehicles de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, una xifra "molt semblant" a la del 2019.

Específicament per la nit de la revetlla, a les carreteres hi haurà aquesta nit 67 controls d'alcoholèmia i drogues entre les deu de la nit d'avui i les deu del matí del dia 24, amb 389 efectius de trànsit. També es farà una coordinació específica amb les policies locals.

Elena ha advertit que en termes de sinistralitat a les carreteres, des de fa dos o tres mesos "les xifres comencen a assemblar-se massa a l'any 2019", i per això ha demanat novament "prudència" particularment a aquells que en vehicle privat es desplacin aquesta nit.

Quant al control de festes il·legals, Elena ha dit que per ara no els consta cap convocatòria d'aquest tipus. El conseller ha exposat que aquest tipus de festes han proliferat més amb el tancament de l'oci nocturn, i ha confiat que amb la seva obertura el fenomen vagi disminuint i estigui més acotat, cosa que en facilitaria el control.

Pel que fa al desplegament dels 625 efectius del cos de Bombers, representa un reforç de 176 efectius respecte la dotació habitual. L'any passat, al llarg de la nit de Sant Joan, els bombers van atendre 709 serveis, i els incendis de vegetació (urbana, agrícola o forestal) van representar el 36,7% dels serveis atesos en el total de l'any (432).

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS