En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un tram del camí de ronda de Palamós. / Foto: Ajuntament de Palamós

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Urbanisme va tombar la denúncia inicial que va presentar SOS Costa Brava al març, en la què especificava que en els trams de sòl no urbanitzable (SNU) "no s'hi podia fer res".

Per contra, l'ens va donar la raó a l'Ajuntament de Palamós avalant el projecte del camí de ronda que ja està gairebé del tot acabat.

Això ha sorprès i decebut SOS Costa Brava que es mostra "totalment segura" dels seus arguments i, per això, han presentat aquest nou recurs de reposició, acompanyat d'un informe tècnic d'un arquitecte que "demostra que hi ha trams que s'han construït de manera il·legal".

En concret, el membre de SOS Costa Brava, Zeta Figa, destaca la zona que va de Cala Margarida fins a Cap Gros, on s'ha col·locat formigó al camí de ronda. "Això no ho poden fer, com tampoc construir en zones que no està permès", remarca.

El revés de la Generalitat, però, "no impedirà" que SOS Costa Brava mantingui el pols i adverteixen que seguiran endavant, tot i reconèixer que els ha sorprès la decisió d'Urbanisme d'arxivar la seva denúncia. "Sincerament, no ens en sabem avenir perquè tots els informes que presentem demostren que tenim raó. Si no ens accepten aquest recurs de reposició ens quedarem de pasta de moniato", assenyala Figa.

Des de l'entitat, de moment, no s'han plantejat presentar una demanda al Contenciós Administratiu, en cas que la posició de la Generalitat continua sent la mateixa malgrat el nou recurs interposat. Figa explica que en qualsevol cas és un pas que caldrà estudiar-lo a través dels serveis jurídics de l'entitat si és, o no, factible. "El més normal seria que reconsideressin la seva posició, perquè sabem que tenim raó", remarca Figa.

"Hi ha parts d'aquest camí que són un nyap. Hi ha cinc tipus de baranes, amplades diferents de camí, intervencions gens respectuoses com les formigonades en diferents punts no urbanitzables i, a més, no han soterrat la línia elèctrica a les barraques de S'Alguer. De veritat que no sabem en què s'han gastat tants diners", lamenta Figa.

Tot i els continuats intents de SOS Costa Brava per aturar el projecte i repensar-lo, la construcció del camí de ronda està enllestida des de fa uns mesos. Fonts de l'Ajuntament de Palamós diuen que tot s'ha fet correctament, si bé defensen que les entitats ecologistes denunciïn l'obra si creuen que hi ha alguna irregularitat.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS