En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Foto de família durant la presentació del FITAG 2021. / Foto: Miquel Millan

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La 21a edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) tornarà a atorgar la capitalitat de les arts escèniques a la ciutat de Girona i a 7 municipis de gironins del 24 al 28 d’agost.

Al FITAG d’enguany hi haurà un total de 27 companyies i, després d’una edició en ple confinament, es recupera la presència de grups estrangers, en concret d’Argentina, Colòmbia, Cuba, Marroc, Suïssa i Geòrgia.

També torna a augmentar el nombre de companyies d’arreu de l’Estat, amb la coproducció d’Escenamateur-FATEX-FITAG Extremadura que estrena el festival amb l’obra “La comedia de las Lalis”, i propostes escèniques procedents d’Astúries, Castella-Lleó, Galícia, Navarra, Madrid, Andalusia o la Comunitat Valenciana.

Pel que fa a les companyies catalanes, n’hi ha de Sant Julià de Ramis, Girona, Vilobí d’Onyar, Figueres, Maçanet de la Selva, Puigcerdà, Campdevànol, Terrassa o Calaf.

Dins el FITAG Municipis, enguany es podran veure els espectacles del festival a Sant Pere Pescador, Palamós, Sant Gregori, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Vidreres i Llançà.

Amb el lema “The Fitag Flights Again, Welcome a board”, el FITAG 2021 vol demostrar que “torna a aixecar el vol i a recuperar les il·lusions del primer dia”, ha destacat el director del festival, Martí Peraferrer.

Peraferrer ha destacat l’espectacle inaugural “La comedia de las Lalis”, que es representarà al Teatre Municipal en una doble funció el 24 i 25 d’agost i que abans haurà recorregut diferents localitats d’Extremadura. Segons el director, “es tracta de l’espectacle inaugural amb un esforç més gran de la nostra història, amb actors gironins i extremenys”.

Entre les novetats d’enguany, s’incorpora un nou espai a la ciutat de Girona, El Foment de Girona, on es podrà veure una altra de les novetats d’aquesta edició: La Funcional Teatre de Figueres, que hi serà present amb “El regne de les dones”. Així mateix, es recupera el Petit FITAG, i el CaixaForum torna a incorporar-hi dues propostes de teatre social amb funcions especials per a fundacions.

Peraferrer es mostra confiat que “tornarem a agafar ritme” i ha posat com a prova que han rebut més de cent cinquanta peticions per participar en el festival d’enguany.

Durant la presentació, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha assenyalat que “l’any passat el FITAG tenia moltíssim valor perquè era el festival de l’esperança, i el d’enguany és el de tornar a arrencar el vol per dir que som aquí. El FITAG és moltes coses: els municipis, els que hi participen, la col·laboració, una plataforma d’oportunitats i intercanvis”.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS