En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Salut ha eliminat les franges d'edat  de vacunació i els joves de 16 a 29 anys ja poden demanar cita. L'objectiu és immunitzar més ràpid els joves, que estan protagonitzant un important repunt de casos.

De fet, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja va apuntar dilluns que seria "lògic" obrir en massa per als menors de 30 anys.

El Departament de Salut ha declarat 3.410 nous casos de covid-19 confirmats per PCR o TA en les darreres 24 hores. L'índex de positivitat és del 6,19% i la mitjana d'edat dels contagiats és de 28,71 anys.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha apuntat que, amb dades consolidades, estimen que hi haurà 5.000 positius només de dimarts.

Argimon ha explicat que han pres aquesta decisió per acabar així amb el debat, tot i que la vacunació i l'assignació de cites no serà tan endreçada com quan es feia per franges.

En aquest sentit, ha demanat paciència perquè els propers set dies ja estan plens i ara serà molta més gent la que voldrà demanar cita a la vegada. Al final de la roda de premsa hi havia 100.000 persones fent cua virtual.

En demanar-li sobre la vacunació de 12 a 16 anys, no ha volgut entrar i ha remarcat que també dependrà de l'estratègia europea.

El conseller de Salut ha confirmat el que ja havia anunciat la secretària de Salut Pública dilluns sobre l'avançament de la segona dosi d'AstraZeneca a 8 setmanes per tal de protegir abans el col·lectiu de 60 a 69 anys. Ha aprofitat per fer una crida a totes les persones que ja podrien estar vacunades i no ho estan, especialment els de 40 a 49 anys, on encara hi ha força recorregut.

Argimon també ha anunciat la posada en marxa de sistemes mòbils per vacunar a partir de la propera setmana. S'utilitzaran autobusos del Banc de Sang sense cita prèvia. També s'utilitzaran camions mòbils de Seat. Tots dos aportaran també el personal propi. Així mateix, es posaran en marxa més espais sense cita prèvia.

Per la seva part, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha indicat que la propera setmana segurament la variant delta ja serà la majoritària. També ha explicat que s'ha fet un canvi en el protocol i queda reflectit que les persones vacunades amb la pauta completa no hauran de fer quarantena, però sí dues PCR en cas de ser contacte. També es recomana la vacunació d'embarassades.

D'altra banda, Argimon, ha descartat fer marxa enrere en la reobertura general, i espera no haver-ho de fer en el futur malgrat l'increment de casos. El conseller ha argumentat que el repunt no s'ha traduït de moment en més ingressats als hospitals. Ara bé, alhora ha avisat que la situació epidemiològica és "preocupant" i l'increment de casos pot repercutir en el procés de vacunació, ja que les persones que vacunen procedeixen de l'atenció primària, que està rebent ara l'onada de joves contagiats.

"La gent està ja molt i molt tensionada. Al final, o ens dedicarem a diagnosticar o ens dedicarem a vacunar. Tot no pot ser", ha alertat.

Vota el número 1

Pel 8 de juliol

COL·LABORADORS