En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La patronal de l'oci nocturn Fecalon ha ofert les seves discoteques al Departament de Salut perquè s'utilitzin com a punt de vacunació per a la població d'entre 16 i 30 anys.

En un comunicat publicat aquest dijous, l'associació ha volgut fer palès el seu compromís contra la pandèmia i ha recordat que, si la població jove no està vacunada, l'oci nocturn "difícilment arribarà a tenir uns nivells normals d'activitat".

Per altra banda, ha insistit en l'ús dels tests d'antígens com a mesura preventiva per evitar contagis i ha demanat que es deixi d'assenyalar el sector com a causant dels brots actuals. "Aquests han estat provocats per diferents pràctiques d'oci descontrolat com 'botellons' i festes il·legals" ha remarcat la patronal.

En el mateix comunicat, Fecalon ha volgut traslladar el seu suport a les diferents sales de Catalunya que han optat per ajornar la seva reobertura davant la dificultat que suposa complir les actuals restriccions imposades pel Govern.

En paral·lel, l'organització ha fet una crida a la "responsabilitat individual" per part de tots els usuaris i el personal del sector perquè es respectin les mesures sanitàries.

Finalment, Fecalon ha aprofitat el comunicat per agrair a Pimec que hagi facilitat tests d'antígens als treballadors de l'oci nocturn per "garantir la màxima seguretat" en totes les activitats.

Per la seva banda, la FECASARM en un comunicat publicat aquest dijous, assenyala que les restriccions imposades a l'oci nocturn per impedir l'increment de contagis de covid-19 siguin "impossibles de complir" i demana substituir-les "urgentment" per tests previs amb l'objectiu de "crear espais segurs i millorar la incidència acumulada".

En el mateix escrit, la Fecasarm creu que el sector de l'oci nocturn té "tots els números d'haver de plegar els plats trencats de tots els contagis" i alerta que la reducció de l'oferta legal "farà disparar encara més l'oci nocturn il·legal i descontrolat".

Per la patronal de l'oci nocturn, la Generalitat està perdent "una oportunitat d'or" per rebaixar la pràctica de l'oci nocturn il·legal i reduir la incidència acumulada en el col·lectiu dels joves. "Moltes persones que van als locals legals també es reuneixen amb les mateixes persones en altres espais on no existeix traçabilitat, i per això qualsevol contagi o brot que es notifiqui d'un grup que ha estat als nostres locals serà injustament atribuït a nosaltres", comenta el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas. "L'única manera de poder-nos defensar seria que se'ns sotmetés el dret d'admissió a la presentació d'un test negatiu previ", afegeix.

Per altra banda, l'associació recorda que, per molt que s'hagi obert la vacunació pel col·lectiu d'entre 16 i 29 anys, encara hi ha camí per recórrer. "Malauradament no és cap solució amb efectes immediats, atès que encara passaran mesos fins que s'arribi a vacunar amb la pauta completa a tota aquesta franja d'edat; és per això que cal implementar els protocols de test previ i codi QR com a mínim durant els pròxims tres mesos", defensa.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS