En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

FECASARM desaconsella fer tests als accessos dels locals d'oci nocturn, excepte en discoteques molt grans que puguin disposar d'una zona específica i amb personal sanitari qualificat.

Diuen que ho demanen per evitar aglomeracions, possibles contagis i problemes de gestió dels casos positius detectats.

L'entitat proposa fer els tests a laboratoris concertats, 'hospitality zones' amb professionals sanitaris o farmàcies que s'encarreguin de notificar al sistema de salut els casos positius.

Així mateix, la patronal reclama que el resultat del test tingui una validesa de 72 hores per als PCR i d'entre 24 i 48 hores per als antígens. FECASARM ha assegurat estar disposada a cofinançar una part del cost amb descomptes en entrades i consumicions.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat aquest divendres que l'oci nocturn s'haurà d'organitzar per fer tests d'antígens abans d'entrar als locals. El conseller ha assegurat que s'està treballant per "refinar" el pla sectorial que ha permès la reobertura del sector i ha apuntat que el mateix sector "s'autoreguli".

El titular del departament ha explicat que Salut no pot organitzar el dispositiu i que haurà de ser el mateix sector qui ho faci. Així mateix, ha apostat perquè el test ràpid es faci just abans d'entrar, no dies abans com proposa FECASARM, i ha explicat aquesta decisió per l'elevada capacitat infectiva de la variant Delta.

Tot i això, la patronal ha valorat "molt positivament" que el Departament de Salut hagi obert la porta a implementar el test previ negatiu com a condició per accedir a un local d'oci nocturn. Segons la patronal, aquesta solució evitaria restriccions com la limitació horària o d'aforament i altres "impossibles de controlar" com l'obligació de mantenir distància interpersonal a la pista de ball i a les bares.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS