En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Diversos assistents a un concert del Cruïlla. / Foto: Pau Cortina (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha "volgut trencar una llança" en favor dels festivals Cruïlla, el Vida i el Canet Rock, i ha avalat l'autorització que han rebut per part de les autoritats perquè han fet una feina "de mesos".

Segons ha dit que això podia contribuir a "obrir amb seguretat la resta d'esdeveniments".

Per la consellera, els festivals s'han celebrat sota aquelles mesures de control que se'ls havia demanat. Dit això, Garriga ha admès que les dates dels festivals han coincidit amb un moment epidemiològic "no bo" i en aquest sentit ha concedit que es pot observar una "certa incoherència" en la seva celebració. "Esperem a veure com surten els resultats de les seves avaluacions", ha demanat.

Davant d'aquesta nova "casuística", la consellera ha avançat que a partir d'ara des del Govern s'intentarà que "no es produeixin esdeveniments amb aglomeracions". "És el que no volem", ha reiterat. Garriga ha dit que entre avui dilluns i demà, l'executiu abordarà aquestes i altres mesures "quirúrgiques" davant l'escalada de la corba de contagis.

Les eventuals restriccions podrien afectar també les festes majors, ha confirmat la consellera. Pel que fa als festivals d'estiu, Garriga ha aventurat que en línies generals no perillen perquè entre el 85% i el 90% es fan amb el públic assegut i amb distància.

La consellera ha dit que "no perillen" però no ha concretat què pot passar amb cites on no hi hagi aquestes mesures. Aquest cap de setmana l'Acampada Jove (organitzada per les joventuts d'ERC) va cancel·lar l'esdeveniment per iniciativa pròpia.