En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un vehicle dels Bombers i la furgoneta on s'ha originat l'incendi entre Lloret i Tossa. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Bombers han aconseguit controlar l'incendi forestal que s'ha produït entre Lloret de Mar i Tossa, que ha cremat unes 6 hectàrees de vegetació i una casa.

Hi ha una trentena de persones confinades als seus habitatges però finalment no ha calgut desallotjar els veïns.

Els Bombers treballen a contravent però són optimistes. Això sí, han alertat del perill que suposa que no hi hagués cap franja de protecció entre les cases i la vegetació. Encara hi treballen 35 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris.

L'incendi ha començat passades les onze del matí cap al quilòmetre 16 de la carretera GI-682, entre Lloret i Tossa de Mar, quan una furgoneta s'ha incendiat i el foc s'ha estès a la massa forestal. Després de passar per una zona urbanitzada, amb nombroses cases, el foc ha arribat dalt de la carena de la urbanització.

Des de la carena s'han començat a generar diversos focus secundaris: un parell de grans i d'altres més petits, amb pocs metres quadrats cremats. S'han detectat focus llançats fins a 250 metres del front de foc principal.

Les flames han afectat la planta superior i el jardí d'una casa de la zona. També ha afectat un parell de vehicles particulars així com tanques i mobiliari de diversos jardins de la urbanització. Protecció Civil ha informat que els Bombers han demanat el confinament de la urbanització Can Sunyer del Palau i Valldaina.

De les 6 hectàrees afectades, xifra aportada pel cos d'Agents Rurals, 1,85 són forestals, mentre que la resta són terrenys urbans dins la urbanització Font de Sant Llorenç.

En aquest incendi també hi han treballat el Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) i els Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF). A la zona de cap-flanc esquerre, han fet cremes d'eixamplament per frenar l'avenç de les flames. També han treballat amb eines manuals.

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS