En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La setmana vinent s'obrirà a les farmàcies un cribratge amb tests d'antígens limitat al sector del lleure educatiu, en contret als infants de 10 a 15 anys i als monitors que participin en aquestes activitats.

Es recomana fer els testos cada tres dies en cas de les activitats sense pernoctació i tres dies abans de l'inici de les activitats amb pernoctació segons ha explicat la responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l'adolescència, Laia Asso.

La secretària de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas, ha anunciat que la setmana vinent també s’habilitaran cues específiques per vaccinar els monitors de la covid-19 en els punts més massius.

Els testos no estan previstos per a menors de 10 anys perquè la incidència de covid-19 "no ha tingut ni de lluny la pujada que en altres franges d'edat" i perquè el procediment d’automostra fa convenient que hi hagi una edat mínima, segons ha explicat Asso.

Es farà a les farmàcies adherides al dispositiu, entre 1.500 i 1.800, amb proves de test d'antígens ràpid d'automostra, que es farà de manera supervisada per un professional de la farmàcia, que després introduirà el resultat al sistema.

Aquest estiu hi ha més activitats previstes que el 2020 però també que el 2019. En concret hi ha 6.500 activitats entre casals, cases de colònies, camps de treball i altres, segons el secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra.

Serra ha afegit que els joves amb 10 anys o més que poden participar al cribratge són al voltant de 224.000 i els monitors són 32.193.

Els joves de menys de 16 anys que es facin la prova hauran d'anar acompanyats d'un progenitor, tutor o responsable per poder participar en el dispositiu. En cas que el jove tingui febre, serà derivat al servei d'atenció primària.

No s'enviaran SMS, sinó que els participants en activitats del lleure podran participar en el cribratge simplement entrant en una de les farmàcies que l'ofereixin. Al gruix de farmàcies no caldrà demanar hora, tot i que pot ser que alguns establiments més petits ho requereixin, ha dit Asso.

Aquesta estratègia se suma als cribratges massius, fins ara exclusius pels monitors, que es van posar en marxa el cap de setmana passat en sis punts habilitats a Barcelona, Lleida, Manresa, Girona, Móra la Nova i Tortosa.

En els pròxims dies també es preveu que les farmàcies comencin a vendre els testos d'antígens sense recepta mèdica. Són dues coses complementàries que es faran en paral·lel i que coincidiran la setmana vinent.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS