En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Imatge de Calella de Palafrugell. / Foto: arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Palafrugell, seguint l'exemple de l'any passat, ha publicat un ban que prohibeix deixar tovalloles i altres estris a la platja per reservar espai.

El text també especifica que qualsevol objecte, tovallola o estri de platja que estigui més de mitja hora a la zona de bany sense la persona propietària s'intervindrà per part dels agents cívics (que la custodiaran fins al seu retorn).

La normativa és d'aplicació a tots els nuclis costaners de Palafrugell: Calella, Llafranc i Tamariu. Per tal d'informar d'aquesta novetat als banyistes, es col·locaran panells informatius a totes les platges.

L'alcalde, Josep Piferrer, recorda que "ja es va dur a terme aquesta mesura l'any passat, i els agents cívics van retirar més d'una vintena de tovalloles i dues cadires durant els mesos d'agost i setembre". "Valorem molt positivament l'actitud cívica dels usuaris al llarg de l'estiu passat, ja que des de la publicació del ban, van ser mínimes les actuacions que es van fer en aquest sentit", subratlla Piferrer.

Pel que fa a les mesures que afecten les platges, a l'aplicació 'Palafrugell al mòbil' es pot consultar en temps real el nivell d'ocupació de les platges. L'app permet saber si les platges es troben al màxim de la seva capacitat o no. L'aplicació està disponible per Android i per IOS.

Les platges que es troben a l'aplicació són les següents: Tamariu, amb una capacitat per a 866 persones; Llafranc amb 1.318 places i a Calella de Palafrugell, el Canadell amb capacitat per a 639 persones; el port de Malaspina amb 80 places disponibles, la platja d'en Calau que té un total de 77 places; La platgeta amb capacitat per a 42 persones; el Port Bo, que té 35 places i finalment el Port Pelegrí que té una capacitat per a 243 persones.

Des de la temporada passada, les platges i cales de Palafrugell són espais lliures de fum. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa, diu l'Ajuntament, "és conscienciar la gent de les problemàtiques que pot generar el tabac en un espai natural com el de primera línia de costa".

Vota el número 1

Pel 9 de desembre

COL·LABORADORS