En directe: La formula

 Llagostera Ràdio on-line

El guanyador de la IX Beca de Recerca Esteve Fa, Lluís Sales.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Lluís Sales i Favà, és el guanyador de la novena edició de la Beca de Recerca Esteve Fa que convoca l’Ajuntament de Llagostera.

Sales va presentar el projecte “Llagostera i el conflictiu segle XV”. A partir de dos llibres emesos per la cort local de justícia a les darreries del segle XV, el projecte pretén estudiar les formes i els tipus de conflictes al nostre municipi, així com els actors que hi estaven implicats.

Així mateix, es podrà descriure les formes de vida dels pagesos, vilatans, clergues i membres de la baixa noblesa a Llagostera. El treball de recerca tindrà interès local i a la vegada l'estudi estarà en línia amb la recerca acadèmica actual sobre la jurisdicció a la baixa edat mitjana.

La documentació que s’emprarà és inèdita, no ha estat mai utilitzada per investigadors, i hi podem trobar declaracions fetes davant del jutge local per part dels particulars o de representants d’institucions i senyories, acords entre particulars instats pel jutge o bé per àrbitres mediadors, inventaris dels béns de masos o de cases de la vila o casos de litigis en els quals es van veure implicats llagosterencs.

La dotació de la Beca de Recerca Esteve Fa és de 3.000€ bruts, que es faran efectius en dues parts: 1.000€ en el moment de resoldre’s la concessió i 2.000€ una vegada finalitzat el treball i després que el jurat n’hagi dictaminat la qualitat.

L’objectiu de la Beca de Recerca Esteve Fa de Llagostera és promoure la realització de treballs d’investigació en ciències socials, humanes i en l’àmbit històric del municipi i el seu entorn.

La beca es va crear l’any 1997 i es va dedicar a Esteve Fa Tolsanas i es convoca bianualment des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera, a través de l’Arxiu Municipal.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS