En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Diversos membres del govern de la Diputació de Girona durant el plenari. / Foto: Diputació de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les produccions agrícoles i de ramaderia extensiva que estiguin al massís de les Gavarres optaran a una nova línia d'ajudes de la Diputació de Girona per tal que apliquin bones pràctiques a les explotacions.

L'objectiu és que els pagesos realitzin accions que "afavoreixin la biodiversitat i les seves funcions ecològiques", tal com ha detallat el diputat de Medi Ambient, Lluís Amat.

Aquest dimarts al migdia el plenari de la Diputació de Girona ha aprovat per unanimitat les bases d'aquestes ajudes.

Lluís Amat ha puntualitzat que aquest projecte és una prova pilot que es farà a les Gavarres i s'ha agafat "el model que funciona a Menorca" i que actualment també s'està provant a la zona de Collserola. La idea és que els pagesos i ramaders rebin ajudes per aplicar "elements que millores la biodiversitat de flora i fauna", com ara els pol·linitzadors.

Els titulars de les explotacions podran optar a les ajudes que cobriran un màxim del 35% de la despesa que generi cada acció amb "un topall de 3.500 euros per cada usuari". Cada mesura està recollida en les bases de les ajudes amb un import que ajudarà a fixar la subvenció.

Amat ha detallat que algunes de les accions que recollirà la prova pilot són mantenir prats, deixar terrenys en guaret, construir tanques vives, mantenir parets de pedra seca, utilitzar adobs orgànics o fer tasques de gestió forestal per a la prevenció d'incendis. La Diputació destinarà 85.000 euros en aquesta línia d'ajudes.

Des dels grups de l'oposició han celebrat aquest projecte i han animat a estendre les ajudes a la resta de la demarcació de Girona tan bon punt finalitzi la prova pilot.

Vota el número 1

Pel 27 de maig

COL·LABORADORS