En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un grup de nois en un taller de mecànica d'un institut d'FP. / Foto: Elisenda Rosanas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament d'Educació té previst incrementar l'oferta de cicles formatiu de grau mitjà per donar resposta a l'augment de la demanda registrada per al curs vinent.

El conseller d'Educació, Josep González Cambray, ha explicat que estan acabant de perfilar aquest increment "en funció de les possibilitats d'espais i horaris" dels instituts. Ha afegit però que serà un increment "important".

Això permetrà que estudiants que han quedat fora dels estudis sol·licitats hi puguin acabar accedint.

Segons dades d'Educació, dels 68 cicles formatius de grau mitjà que s'ofertaven, 36 han tingut més demanda que oferta i 32 més oferta que demanda.

L'increment de la demanda s'ha concentrat especialment en els estudis relacionats amb la salut, la informàtica, les activitats físiques i l'electromecànica de vehicles. En canvi, aquells sobre oci i turisme han tingut més oferta que demanda.

El conseller ha apuntat que això demostra el clar efecte de la pandèmia en la demanda i ha descartat que hi hagi hagut una mala planificació.

Per a Cambray, l'increment de preinscripcions a l'FP és una "molt bona notícia" i ha considerat que el que ha de fer Educació és "gestionar aquest èxit". Els sindicats van xifrar en 10.000 els joves que s'havien quedat sense plaça per cursar els estudis d'FP demanats en primera opció.

El conseller ha remarcat però que el volum final serà diferent ja que hi ha estudiants que també havien fet sol·licitud a batxillerat i que hauran optat per aquesta opció.

Cambray ha explicat que hi ha moltes sol·licituds d'alumnes que no venen de l'ESO sinó que decideixen tornar a l'FP. Una situació que Cambray ha valorat com a "fantàstica notícia" però que ha arribat quantitativament de forma molt important i que cal gestionar.

Vota el número 1

Pel 31 de març

COL·LABORADORS