En directe: En Joc

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la pròrroga del toc de queda nocturn fins al 6 d'agost.

Així s'aplicarà a un total de 162 municipis catalans, tal com va demanar la Generalitat.

Es prohibeix la mobilitat nocturna no obligada entre la 1 i les 6 de la matinada, es prohibeixen les trobades superiors a 10 persones no convivents i es limita l'aforament màxim dels serveis religiosos i funerals al 70%, amb un màxim de 1.000 persones. També continua la prohibició de consumir menjar o begudes en l'espai públic, excepte en activitats de lleure educatiu i similars a l'aire lliure.

Els criteris per aplicar el toc de queda es mantenen en la presència de més de 400 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants.

Aquestes limitacions s'aplicaran a partir d'aquest dijous a la mitjanit, com fins ara. Alguns dels municipis que ja tenien toc de queda la setmana passada el mantenen fins al 6 d'agost.

Pel que fa als municipis gironins on ja no s'aplicarà el confinament nocturn son: Caldes de Malavella, Roses, Salt, Sils, Vilafant i Puigcerdà. D'altra banda, Castell-Platja d'Aro havia de sortir de la llista, al final es manté amb el toc de queda nocturn.

En canvi, els municipis gironins on continuarà el toc de queda fins el 6 d'agost son: Llagostera, Blanes, Calonge i Sant Antoni, Cassà de la Selva, Celrà, Girona, La Bisbal d'Empordà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d'Aro, Sarrià de Ter, Tossa de Mar, Torroella de Montgrí i Vidreres.

En els municipis on continua el toc de queda, els únics desplaçaments nocturns que no estan prohibits són els essencials, degudament justificats, com ara les assistències sanitàries, veterinàries o a farmàcies, sempre en cas d'urgència, o els desplaçaments de persones treballadores i els seus representants per anar o tornar del centre de treball.

Les restriccions que s'apliquen en aquestes localitats impliquen també el tancament de tots els establiments a les 00.30h.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra han tramitat 4.556 infraccions des de l'inici del toc de queda el 16 de juliol, segons ha destacat aquest dijous el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. En concret, 2.892 infraccions corresponen a l'incompliment de les restriccions de mobilitat, 597 per no portar mascareta i 282 per consumir alcohol a espai públic.

El conseller ha dit que el confinament "està funcionant raonablement bé" i que "en termes generals" hi ha un "compliment" de les mesures per part de la ciutadania. Ha afegit que hi ha una "satisfacció notable" per part dels ajuntaments i ha agraït la feina als agents dels Mossos i policies locals.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS