En directe: El xou de la sostenibilitat

 Llagostera Ràdio on-line

Un instant del Ple de l'Ajuntament de Llagostera del dimecres 28 de juliol.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El nou reglament de participació ciutadana de Llagostera va quedar aprovat inicialment ahir dimecres en el transcurs del Ple de l’Ajuntament.

En concret es va aprovar per unanimitat per part de tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament, tant l’equip de govern (ERC i CUP-Alternativa per Llagostera, com els dos a l’oposició, Junts per Llagostera i el PSC.

L’aprovació inicial del nou reglament, pretén ordenar i estimular la intervenció dels ciutadans en la presa de decisions públiques. Així incorpora instruments i mecanismes de participació ciutadana i també contempla la creació de diversos consells sectorials i territorials.

Segons va explicar el regidor de Participació Ciutadana durant el Ple, Eduard Díaz, “amb l’aprovació del nou reglament “pretenem fer un pas més per dinamitzar la participació entre els veïns i veïnes del municipi amb la voluntat de facilitar el dret de la ciutadania d’intervenir, de forma individual o col·lectiva, en la definició i l’aplicació de les polítiques públiques municipals”.

Díaz, també va detallar que “el reglament vol ser una guia i eina de treball per vehicular tots els processos de participació ciutadana i sobretot impulsar-ne la posada en pràctica entre tots els sectors de la població”.

Un cop el reglament de participació ciutadana quedi aprovat definitivament, ara estarà un mes a exposició pública, s’editarà un tríptic informatiu que es farà arribar als llagosterencs i llagosterenques.
Aquest nou reglament substituirà al que està vigent des de l’any 2006, que segons l’equip de govern ha quedat obsolet i desfasat a la realitat actual del municipi i de la societat en general.

D’altra banda, l’Ajuntament de Llagostera iniciarà al mes de setembre un procés de participació per tal d’escollir la imatge gràfica de l’Àrea de Participació Ciutadana. Un procés que es vehicularà amb la plataforma Decidim, la qual ofereix la Diputació de Girona i a la qual el consistori s’hi ha adherit recentment.

Pel que fa al Ple de l'Ajuntament de Llagostera d'aquest passat dimecres 28 de juliol, es pot recuperar com sempre des de l'apartat de podcast d'aquest web.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS