En directe: Hot dance 80

 Llagostera Ràdio on-line

Unes persones en una terrassa. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les restriccions vigents a Catalunya es mantindran una setmana més, és a dir, fins al dijous 9 de setembre. Així ho ha aprovat el Govern amb l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

D'aquesta manera es mantenen les reunions de com a màxim 10 persones.

Tampoc es pot menjar i beure en espais públics, excepte en les sortides escolars, les activitats d'intervenció socioeducativa i les activitats del lleure educatiu.

La mascareta segueix sent obligatòria "en alguns espais de concurrència pública, si són tancats o no es pot mantenir la distància de seguretat interpersonal d'1,5 metres per a tothom a partir dels 6 anys, inclosos.

Els bars, restaurants, comerços, sales de joc i equipaments culturals han de tancar a les 00.30h com a màxim, com també els serveis d'entrega o recollida a domicili. Les activitats culturals d'arts escèniques i musicals i les populars i tradicionals de caràcter musical disposen de 30 minuts addicionals per al desallotjament.

En bars, restaurants i hotels, es manté a 10 el màxim de persones per taula a les terrasses i espais a l'aire lliure i 6 persones a l'interior, sempre que no pertanyin a la bombolla de convivència. L'aforament a l'interior està limitat al 50% i al 100% a l'exterior amb distància entre taules.

Està prohibit fumar a menys de 2 metres de persones que no siguin del grup de convivència (ni a la via pública ni en terrasses de bars o restaurants ni tampoc en esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure).

L'oci nocturn no pot obrir espais interiors, només exteriors, i també ha de tancar a les 00.30h, amb mitja hora addicional per desallotjar els locals. No es permet el ball a la pista, tampoc amb mascareta. Han d'establir un control d'accés i guardar el registre dels clients durant un mes.

El comerç manté el límit del 70% d'aforament. També és d'un 70% l'aforament a les activitats culturals com a teatres, cinemes, biblioteques, salons de jocs, assemblees d'entitats culturals, esportives o associatives i locals de culte.

L'assistència màxima a concerts, teatres, auditoris, circs i espectacles similars és de 1.000 persones en espais interiors i 3.000 a l'aire lliure o espais interiors amb ventilació reforçada, i estan obligats a fer control d'accessos i assignació prèvia de seients.

Parcs d'atraccions infantils, de jocs i fires poden obrir, amb un 50% d'aforament, i oferir servei de restauració.

La presència de públic en les activitats esportives a l'aire lliure està permesa però limitada al 70% d'aforament i un nombre màxim de 3.000 persones.

Les activitats de cultura popular i festes majors estan permeses, però sense aglomeracions, en espais perimetrats i amb seients assignats. Totes les activitats culturals han de ser amb públic assegut (també concerts i festes populars).

La nova resolució entrarà en vigor aquest divendres 3 de setembre. El Govern ja va remarcar que tenia intenció de prorrogar les mesures, incloses les de l'oci nocturn.

Per mantenir les mesures, el Govern ha argumentat que tot i la millora dels índexs epidemiològics i sanitaris, la tensió al sistema sanitari que encara existeix impacta sobre la activitat ordinària programada d'una forma que segueix sent "altament perjudicial" per als afectats.

Segons l'última actualització del departament de Salut, hi ha 18 pacients crítics menys ingressats a les UCI a causa de la covid-19 en les darreres hores, 351 en total. Els hospitalitzats també baixen i ara n'hi ha 1.016, 62 menys. En paral·lel, s'han notificat 1.038 nous contagis confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 894.975. S'han notificat 33 morts en les últimes hores i el total de defuncions des de l'inici és de 23.443. El 5,02% de les proves en la darrera setmana ha donat positiu. 

L'Rt disminueix una centèsima, fins a 0,78, i el risc de rebrot retrocedeix a 147 (-6). La incidència acumulada a 14 dies passa de 204,1 a 198,9, mentre que a 7 dies baixa de 83,36 a 81,25 punts.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS