En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Un carrer totalment inundat a causa de les pluges al Montsià i el Baix Ebre. / Foto: Servei Català de Trànsit

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha assegurat que el Govern revisarà els criteris d'urbanització en lleres i cursos fluvials per evitar que episodis de destrosses per aiguats com els patits aquesta setmana al Montsià.

En una visita a la façana fluvial i el port de les Cases d'Alcanar, un dels punts més castigats, Puigneró ha recordat que la construcció massiva en aquests espais i prop de la costa és una herència de plans urbanístics del passat i ha exhortat a actuar en l'actual context de canvi climàtic, valorant bé les afectacions sobre el patrimoni.

"Començarem a revisar no només aquí, sinó zones on tenim aquest tipus de situacions", ha anunciat el també conseller de Polítiques Digitals i Territori des del port de les Cases.

A partir d'aquesta revisió, ha apuntat, es decidiran "actuacions" que puguin minimitzar l'impacte d'episodis d'aiguats com el d'aquesta setmana.

Conscient, però, que aquesta revisió podria afectar directament interessos patrimonials públics i particulars, ha apel·lat a "valorar bé" aquestes mesures i no posar-les en pràctica "a la lleugera".

Segons ha recordat Puigneró, la massificació urbanística en zones afectades per cursos d'aigua o la costa "ve de molts anys enrere". Amb tot, ha advertit que davant la magnitud del canvi climàtic "estem obligats a prendre decisions no només per ajudar i lluitar, sinó també per evitar prevenir les conseqüències".

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS