En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El departament de Salut reprendrà a partir de dilluns i de forma progressiva les proves als contactes estrets d'una persona amb covid-19.

En la població general, les persones amb la pauta completa de vacunació s'hauran de fer una PCR entre els dies 4 i 6 -preferentment el 4- del contacte i es manté la directriu que no cal que facin quarantena.

Les persones no vacunades o amb la pauta incompleta també es faran una PCR entre els dies 4 i 6 i hauran de fer quarantena de 10 dies.

En l'entorn escolar, les persones amb pauta completa es faran un test d'antígens amb automostra supervisada a la farmàcia entre els dies 0 i 1 de detectar-se el cas. En les no vacunades, se seguirà la mateixa pauta que la població general: PCR entre els dies 4 i 6 i quarantena 10 dies.

Les proves diagnòstiques de la covid-19 als contactes estrets que no tenien símptomes de la malaltia es van deixar de fer el juliol pel gran volum de feina de la cinquena onada que va recaure sobre l'atenció primària.

Després que els contagis de la cinquena onada hagin baixat molt i a les portes de la reincorporació escolar i laboral, Salut publicarà dilluns l'actualització del protocol i reprendrà el testeig entre els contactes encara que no tinguin símptomes. Així, Salut dona per finalitzada la fase de mitigació de la cinquena onada, que succeeix a la fase de contenció quan no s'ha pogut aturar la propagació del virus.

És important recordar que el resultat de la prova no influeix en la necessitat de fer quarantena quan aquesta sigui indicada. És a dir, les persones no vacunades hauran de fer la quarantena de deu dies encara que la prova doni negatiu, ja que podria ser que encara no es pogués detectar la càrrega viral.

Si el resultat de la prova és positiu, tant en vacunats com en no vacunats, es considera un cas i han de fer l'aïllament.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va confirmar aquesta setmana que recuperarien les proves als contactes estrets i va indicar que estaven estudiant la manera organitzativa per fer-ho amb "el menor impacte" possible en el sistema sanitari.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS