En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Durant l'estiu, s'han organitzat 8.521 activitats de lleure educatiu arreu de Catalunya, amb un total de 441.521 joves i infants que hi han participat.

Són unes dades que s'apropen a les d'abans de la pandèmia, ha destacat Cervera en la roda de premsa d'aquest divendres.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha reconegut la importància del lleure educatiu per als infants i adolescents, sobretot en aquests mesos marcats per les restriccions derivades per contenir els contagis.

Entre altres mesures que es van prendre per augmentar la seguretat de les activitats del lleure educatiu a l'estiu, sobretot davant dels contagis desbocats el juliol en la cinquena onada, que van afectar els grups més joves, Salut va començar a mitjan juliol a fer cribratges en els monitors i infants de 10 a 15 anys que participessin en casals o colònies amb tests a les farmàcies. S'han fet prop de 40.000 tests en el marc d'aquests cribratges.

La incidència de casos de covid-19 entre els monitors i infants de les activitats de lleure educatiu de l'estiu ha estat del 0,54%. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha indicat que, en els grups d'edat on es troben majoritàriament monitors i infants, la incidència ha estat del 4,45%, nou vegades superior. Per a Argimon, aquestes xifres mostren que "s'han extremat els protocols" i que les activitats s'han fet amb les mesures necessàries.

Argimon, ha assenyalat que els resultats de la iniciativa han servit per implantar els tests a les farmàcies per als contactes estrets de persones que tinguin la covid-19 en l'entorn escolar, protocol publicat recentment i que es comença a aplicar amb l'arrancada del curs.

Salut també va muntar un dispositiu mòbil, amb participació de la Creu Roja, per fer tests als participants i monitors de les activitats on es detectés un positiu i es van habilitar cues específiques per vacunar els monitors en els punts més massius, una vegada la vacunació es va obrir als seus grups d'edat.

Vota el número 1

Pel 10 de juny

COL·LABORADORS