En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La planta depuradora de Platja d'Aro compta amb un mètode innovador per desinfectar i regenerar l'aigua. Està format per dos equips amb 16 làmpades en cada un d'ells de baixa pressió i alta intensitat d'amalgama de mercuri.

Aquest tipus de llum són molt eficients elèctricament i compten amb un control avançat de la dosi d'ultraviolat.

Quan l'aigua passa per aquestes làmpades, desinfecten qualsevol tipus de bactèries que hi pugui haver en les aigües residuals. Això fa que sigui apta per molts usos garantint-ne la màxima qualitat.

La depuradora de Platja d'Aro dona servei també als municipis de Santa Cristina i Sant Feliu de Guíxols. Entre les tres poblacions sumen 175.000 habitants i depura 4,6 hm3 i en regenera 0,6 hm3 per a la seva utilització posterior.

A part del nou sistema de desinfecció de l'aigua, la planta també ha estrenat 206 panells fotovoltaics. Aquesta instal·lació preveu generar 125 MWh a l'any, que representa un 7% del consum d'energia que té la depuradora.

L'ús d'aquesta energia produïda amb els panells fotovoltaics evitarà l'emissió de 53.750 kg de CO a l'any, que equival a una població de 320 arbres autòctons del clima mediterrani.

Vota el número 1

Pel 15 de desembre

COL·LABORADORS