En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament d'Educació i l'empresa espanyola líder en sistemes de ventila•lació, Siber, impulsen un projecte per frenar la propagació de la covid-19 per aire a les aules.

Els sistemes milloren la ventilació interior de les classes a través d'una renovació contínua, amb un efecte directe en la disminució del CO2 i la propagació de qualsevol malaltia vírica transmesa per aerosols.

De moment, el sistema s'ha implementat a l'IES Caritat Serinyana de Cadaqués, a l'Alt Empordà, el primer espai acadèmic on es posa en marxa com a prova pilot, però la intenció és portar la ventilació mecànica controlada a altres centres educatius.

Es calcula que prop del 70% de les escoles europees superen els nivells màxims permesos de CO2 i, a la vegada, els centres educatius representen una cinquena part de l'estoc d'edificis del sector terciari. A causa de la falta de ventilació o un sistema de renovació d'aire defectuós, així com a les altes taxes d'ocupació de les aules, l'aire interior d'aquests edificis sovint està viciat.

La ventilació natural és la primera mesura a aplicar per a reduir la concentració de contaminants en espais tancats i minimitzar, així, el risc d'infecció dels alumnes i docents per malalties víriques transmeses a través d'aerosols. Tot i això, la ventilació natural no sempre és prou efectiva per diversos factors.

El projecte impulsat per la Generalitat i Siber busca garantir la qualitat de l'aire a les aules amb la instal•lació de ventilació mecànica de doble flux EVO, que renova l'aire de forma continua i aprofita la temperatura de l'aula per temperar l'aire.

Vota el número 1

Pel 30 de setembre

COL·LABORADORS