En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern permetrà la reobertura de l'oci nocturn només en espais exteriors i fins a les 3 de la matinada a partir d'aquest dijous. A aquest horari se li haurà de sumar mitja hora més per desallotjar els clients.

Així ho ha aprovat el Procicat aquest dilluns 20 de setembre. Es fa així un primer pas després de moltes setmanes de tancament i de moment es deixen els locals interiors per a més endavant.

D'altra banda, la restauració podrà també allargar el seu horari fins a la 1 de la matinada, 30 minuts més del que pot obrir ara i igualment amb mitja hora més per desallotjar.

Diverses veus havien demanat la reobertura de l'oci nocturn per evitar els botellots.

Aquesta mesura entrarà en vigor a les 12 de la nit de dimecres a dijous.

Pel que fa a l'obertura de l'oci nocturn en espais interiors, la secretària general del Departament de Salut, Meritxell Masó, ha avançat que, quan es permeti, es demanarà el certificat covid per accedir als locals. Això implicarà, tal com ha explicat Salut, tres possibilitats: haver passat la malaltia, disposar d'un test d'antígens negatiu o tenir la pauta de vacunació completa.

Masó ha assegurat que, si les dades epidemiològiques ho permeten, l'obertura dels locals interiors serà "en un horitzó proper". A banda del certificat covid, entre les condicions de la reobertura també hi haurà una limitació de l'aforament i l'ús obligatori de mascareta. Així mateix, es permetrà ballar.

Per la seva banda, el secretari general d'Interior, Oriol Amorós, ha desvinculat la decisió d'obertura de l'oci nocturn dels incidents en botellots succeïts a la UAB o a Tiana aquest cap de setmana. "Totes les decisions que pren el govern les pren seguint criteris de salut pública", ha dit Amorós. Malgrat tot, ha assegurat que hi ha una "preocupació" per aquest augment de festes il·legals i, en aquest sentit, espera que l'obertura de l'oci nocturn "ajudi" a millorar la situació.

"Les dades epidemiològiques van bé i ens permeten anar avançant en la normalitat, però encara hem de ser prudents", ha assegurat Masó. Interior i Salut han reiterat que en les pròximes setmanes es reuniran amb el sector de l'oci nocturn per estudiar en quines condicions ha de fer-se la reobertura dels locals interiors.

Davant d'aquesta mesura, la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) ha calculat en un 5% els establiments que podran acollir-se a les noves restriccions del Govern. La proposta no satisfà la patronal, que torna a criticar unes restriccions "només promogudes a Catalunya i les Balears".

A banda, l'entitat afirma que avui la comissió delegada del Govern "ha acordat per abans del 15 d'octubre" l'obertura completa "amb certificat covid", ball i "aforaments propers a la realitat de cada sala". Fecalon acusa el Govern de "manca de diàleg" i de "desconeixement del sector", fets que dificulten una "obertura progressiva" d'espais interiors i exteriors "com estan fent totes les Comunitats Autònomes". La patronal reclama que s'acceleri l'ús del certificat covid com a eina per facilitar la reobertura dels locals en horari complet.

Per la seva banda, la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) també ha afirmat que el Govern preveu permetre la reobertura dels locals d'oci nocturn d'interior amb certificat covid el 15 d'octubre. El secretari general de l'entitat, Joaquim Boadas, ha assegurat que així ho han expressat els representants de l'executiu en la reunió que han mantingut avui dilluns amb la patronal per comunicar-los les noves mesures restrictives per la pandèmia. Boadas ha admès que "val més tard que mai", però ha subratllat que a les portes de la tardor, la mesura "arriba tard".

Vota el número 1

Pel 21 de juny

COL·LABORADORS