En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'alcaldessa de Girona i el conseller d'Ingterior s'han reunit aquest dimecres al despatx de la plaça del Vi, aprofitant una visita que el conseller Joan Ignasi Elena ha fet a Girona.

Durant la trobada, han analitzat les dades de seguretat a la ciutat. Entre gener i juny, a Girona s'han registrat 3.757 delictes. Són un 1% menys en comparació amb el primer semestre del 2020 (també, tenint en compte que el confinament ja els havia reduït).

Però si l'estadística d'aquest 2021 es compara amb la del 2019, el darrer any prepandèmia, aleshores la reducció és molt més dràstica. En concret, el descens arriba a situar-se fins al 31% (ja que aleshores, entre gener i juny, a Girona es van registrar 5.416 delictes). Per tipologies, entre els que han baixat hi ha els robatoris amb violència i els atracaments, els danys, les estafes o els robatoris amb força a interior de vehicle.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, explica que l'objectiu, ara, passa per "treballar intensament", evitar que els delictes tornin a pujar i, si pot ser, "millorar" aquest últim balanç. Per això, durant la trobada amb el conseller, ha reiterat la necessitat que es destinin més Mossos d'Esquadra a Girona. "Ens hem mantingut ferms en seguir exigint més efectius, perquè n'hi ha molt pocs", ha afirmat Madrenas.

L'alcaldessa ha explicat que el conseller s'ha compromès a reforçar la plantilla de Mossos a Girona amb part de la nova fornada de 400 agents que a l'octubre sortiran de l'Escola de Policia. I que, segons li ha comunicat Joan Ignasi Elena, "en un màxim de quinze dies se'ns concretarà la xifra i sabrem amb quants podrem comptar".

Durant la reunió, l'alcaldessa també ha insistit en què calen més Mossos per combatre les ocupacions vinculades a la delinqüència. Madrenas ha explicat que els problemes que s'havien detectat a la zona de l'Eixample, amb ocupes que delinquien, s'han pogut "acabar resolent". Però que a l'hora d'atacar la situació, "cal el compromís insubornable de la Generalitat" i "més efectius dels Mossos".

"La coordinació amb la Policia Municipal és molt bona, però quan falten efectius dels mossos tampoc es poden fer miracles", ha admès Marta Madrenas. "Les ocupacions delinqüencials creen alarma social; les hem de reduir i ho ha de poder abordar la policia de la Generalitat", ha conclòs.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS