En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Alguns llibres del fons que s'està catalogant a Girona.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El desembre del 2020 es va traslladar a la Biblioteca Carles Rahola de Girona el conjunt documental de 239 llibres, d'els segles XVIII i XIX del fons bibliogràfic de l'antic hospital Santa Caterina de Girona.

Ara, els treballs de catalogació del fons bibliogràfic de la farmàcia de l'antic hospital encaren la recta final, i la previsió és que al desembre, un cop catalogats, puguin tornar a la seu de la Generalitat.

Allà es conservaran i posaran a disposició dels usuaris per a la seva consulta.

Les tasques de conservació, que han estat la primera fase del projecte, han consistit en la neteja en sec de cadascun dels documents, amb aspirador o pinzell. També s'han extret els documents solts de dins dels llibres, que s'han arxivat tot identificant-ne el llibre d'origen.

Com a mesura preventiva s'hi han posat solapes de protecció, faixes de reforç i en alguns casos molt puntuals, s'han reforçat lloms o enquadernacions. Tot plegat, respectant-ne l'estructura original i aplicant-hi mesures reversibles.

Actualment i amb la fase de conservació ja enllestida, s'estan catalogant els exemplars. En aquests moments, hi ha prop d'un centenar de llibres registrats al catàleg i es preveu que en els mesos vinents s'acabi de descriure tota la col·lecció.

La catalogació d'aquest fons no només posarà a l'abast un conjunt bibliogràfic de gran interès, sinó que alhora, ajudarà a interpretar i contextualitzar com era la biblioteca de la Farmàcia, quin ús tenia i quina importància va tenir al llarg dels anys d'activitat.

La iniciativa es fruit de la col•laboració entre la Generalitat Girona, el Museu d'Art de Girona i la Biblioteca Carles Rahola.