En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El director de casals d'estiu del Baix Empordà acusat d'abusar d'una nena de 4 anys, durant el judici. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'escrit d'acusació provisional de la fiscalia recull que l'acusat era director del casal d'estiu 'La Platgeta', on també feia de monitor.

Amb els nens, anaven tant a la platja a Calella de Palafrugell com a uns terrenys de Torroella de Montgrí, on el processat hi tenia cavalls i una caravana.

"Establia relacions d'amistat molt estretes amb els pares dels menors que anaven al campament", relata el fiscal. L'escrit d'acusació del ministeri públic afegeix que, valent-se d'aquesta confiança, "en moltes ocasions" l'home va aconseguir quedar-se sol amb la nena. I que fins i tot, hi havia vegades que la menor de 4 anys s'hi quedava a dormir.

La fiscalia situa els abusos entre els mesos de juny i juliol del 2015. Diu que mentre la nena estava al casal d'estiu, o bé quan es quedava a menjar o a dormir amb ell, el processat la feia jugar "a pares i mares". Amb aquesta excusa, li feia petons a la boca i tocaments per damunt i sota la roba a la zona dels pits i els genitals.

L'acusació particular afegeix que l'acusat, quan anava amb la menor als terrenys que tenia a Torroella, arribava fins i tot "a apartar el germà" de la nena, que també els acompanyava, per quedar-s'hi a soles. També sosté que el director del casal també havia jugat "a pares i mares durant anys amb altres menors que havien passat pel centre".

Aquesta acusació relata que els abusos "van succeir de manera reiterada com a mínim durant tot l'estiu del 2015". També afirma que, segons relaten diversos testimonis, "durant dècades" el processat "va fer servir la seva professió per tenir accés a menors a la mateixa cabana on va abusar" de la nena de 4 anys.

La fiscalia i l'acusació particular imputen al processat un delicte continuat d'abusos sexuals amb l'agreujant d'abús de confiança. L'acusació pública sol·licita inicialment que es condemni el director del casal a 6 anys de presó, petició que l'advocat de la família eleva fins als 10 anys.

A més, les acusacions demanen que l'home es passi 10 anys en llibertat vigilada i que durant tot aquest temps no pugui apropar-se a menys de 200 metres de la nena ni tampoc treballar amb menors. "Que se l'inhabiliti per exercir professions com ara professor, mestre, monitor de casal o activitats extraescolars o vigilant de pati i menjador", recull el fiscal.

En matèria de responsabilitat civil, les acusacions sol·liciten inicialment que el processat hagi de pagar una indemnització de 10.000 euros.

La defensa demana l'absolució i al seu escrit sosté que el processat "no ha abusat sexualment de la nena ni de cap altre menor en cap moment".

Aquest cas ja va arribar a l'Audiència de Girona ara fa dos anys, el maig del 2019. Aleshores, però, el judici es va suspendre i el tribunal el va tornar a enviar a instrucció perquè es tramités com a sumari.

Aquest dijous, la Secció Quarta de l'Audiència de Girona ha celebrat el judici. La vista, això sí, es fa a porta tancada.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS