En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Creu Roja impulsa una campanya per millorar el benestar i la salut mental, que, segons l'entitat, han empitjorat a causa de la pandèmia.

Creu roja denuncia que "relativament poques persones" tenen accés a serveis de salut mental de qualitat, i afegeixen que l'accés a una atenció de salut mental de qualitat i assequible ha "disminuït encara més" arreu del món perquè la pandèmia ha "pertorbat" els serveis de salut.

En aquest context, l'entitat ha elaborat un seguit de vídeos amb recomanacions sobre com afrontar el dol o com gestionar l'ansietat, l'aïllament o la incertesa, per exemple. També ha programat tallers de gestió emocional per a usuaris o un taller de gestió de l'ansietat per a personal tècnic i voluntari.

Segons dades de l’entitat, prop de 1.000 milions de persones arreu del món viuen amb un trastorn mental, 3 milions moren cada any pel consum nociu d'alcohol i una persona se suïcida cada 40 segons.

Als països d'ingressos baixos i mitjans, més del 75% de les persones amb trastorns mentals, neurològics i per consum de substàncies no reben cap tractament per a la seva afecció. Creu Roja informa que l'estigmatització, la discriminació, el caràcter punitiu de la legislació i les violacions dels drets humans continuen estant generalitzats.

Els factors que han empitjorat el benstar i la salut mental durant la pandèmia, segons la Creu Roja, han estat la infecció i el risc d'infecció en centres d'atenció de llarga durada com els centres residencials i les institucions psiquiàtriques; els obstacles per reunir-se amb persones cara a cara; el fet que el personal de salut mental hagi estat infectat pel virus i el tancament dels centres de salut mental per convertir-los en centres d'atenció per a persones amb covid-19.

Per tot plegat "es fa necessari, avui més que mai, trobar formes innovadores de parar esment a la salut mental i posar en marxa iniciatives per reforçar el suport i l'acompanyament psicosocial a les persones que més el necessiten", conclouen des de Creu Roja.

Vota el número 1

Pel 9 de desembre

COL·LABORADORS