En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Moment de la signatura del conveni entre l'Ajuntament de Llagostera i Aqualia. / Foto: Ajuntament de Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Per poder donar cobertura econòmica i evitar el tall de subministrament d’aigua en cas de greu situació econòmica, s’ha creat a Llagostera un Fons Social.

El conveni signat l’Ajuntament i l’empresa gestora del cicle integral de l’aigua a Llagostera, Aqualia, serveix per lluitar contra la pobresa energètica al municipi.

Consta d’una dotació anual de 2000 euros que assumeix íntegrament Aqualia a fons perdut i sense repercussió al balanç de la concessió del servei d’aigua ni als ciutadans. D’aquesta manera es garanteix que tots els ciutadans puguin tenir accés a l’aigua potable i al clavegueram, encara que no puguin fer front a la factura de l’aigua.

El fons creat beneficiarà de forma puntual a les famílies que no puguin fer front al pagament de la factura. Així s’elaborarà un protocol per poder gestionar els casos possibles, validar totes les parts involucrades en el procés, és a dir, l’Ajuntament com a titular del Servei Municipal d’Aigües, i Aqualia, com entitat responsable de la gestió.

Segons han explicat l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, i el regidor de Sobiranies, Enric Ramionet, durant la signatura del conveni , “és coneguda la incapacitat que tenen algunes persones o famílies de municipi per poder pagar els subministraments bàsics, com l'aigua. Malauradament, aquesta situació està present al municipi i s'han incrementat en els últims anys, com a conseqüència directa del desfavorable context econòmic que estem vivint. La signatura d'aquest conveni és una mostra de com ajuntament i empresa poden anar de la mà per lluitar contra la pobresa energètica i pal·liar aquestes situacions tan difícils per a moltes famílies".

Per part d’Aqualia, el delegat de Barcelona i Girona, Manel Gómez, ha explicat que “el paper com a empresa especialitzada en la gestió de l’aigua també és garantir la sostenibilitat social i aconseguir que cap ciutadà quedi privat del servei domèstic d’aigua per raons econòmiques”.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS