En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una agent amb l'anunci d'un Doberman. / Foto: Policia Nacional

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'operació va començar a principis de setembre després de la denúncia d'una víctima a Gran Canària.

La dona va contactar via WhatsApp amb les estafadores en veure l'anunci d'un Doberman per 450€ en una coneguda web de compravenda i, després d'aconseguir que confiés en elles, la víctima els va fer una transferència bancària.

Com que no rebia l'animal, va intentar contactar novament amb les presumptes venedores de forma reiterada i sense obtenir resposta. Aleshores, va decidir presentar una denúncia.

Després de diverses gestions, la Policia Nacional va localitzar les responsables de la trama a Girona. Els agents van esbrinar que una de les autores va facilitar a la seva parella les claus d'accés a la banca online i així totes dues podien operar des de la mateixa compra.

D'aquesta manera, a més, no es podia vincular l'anunci de la pàgina web amb el titular del compte on es va fer la transferència. Gràcies a això, es va localitzar la segona implicada a Mataró i se la va detenir a Girona.

En la investigació hi va participar el Grup de Delictes Tecnològics de les Palmas de Gran Canària juntament amb un Grup de Delinqüència Especialitzada i Violenta de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Girona.

La policia demana a la ciutadania que tingui precaució a l'hora d'utilitzar les plataformes online de compravenda de productes perquè sovint les fan servir estafadors.

Vota el número 1

Pel 10 de febrer

COL·LABORADORS