En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha remarcat que l'atac informàtic a la UAB evidencia que "cal enfortir les infraestructures científiques" de Catalunya, que vol dir "també les digitals".

En aquest sentit ha indicat que, arran de l'atac, les universitats catalanes i l'Agència de Ciberseguretat han començat a treballar per una "estratègia global de protecció".

Geis ha recalcat que el Departament reforçarà i prioritzarà les convocatòries de recerca vinculades a la ciberseguretat. "La pandèmia ha accelerat la digitalització i necessitem coneixement per protegir-nos", ha asseverat.

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, al seu torn, ha subratllat la necessitat que totes les institucions tinguin present que la ciberseguretat "ha de formar part de les polítiques actives" per protegir un entorn "imprescindible" per al funcionament de qualsevol organització.

En aquest sentit, el vicepresident de la Generalitat ha recordat els "exemples molt recents" d'aquesta setmana, amb els problemes que hi ha hagut en l'expedició de DNI i passaport i també a BSM.

El vicepresident ha advertit que els atacs com el de l'Autònoma "cada cop són més bel·ligerants" i més freqüents. Per això ha defensat la inclusió de les universitats al programa de ciberseguretat i la 'Cyberacademy', assegurant que són dues iniciatives "imprescindibles" per reforçar la cultura de la seguretat digital al país.

Segons ha detallat el conseller, la inclusió de les universitats i centres de recerca al perímetre de control de l'Agència de Ciberseguretat busca replicar el programa de protecció que ja s'està treballant amb els ajuntaments.

Puigneró ha recordat que actualment l'Agència actua de forma posterior als atacs informàtics a institucions per accelerar el restabliment dels serveis. Si les universitats s'inclouen al perímetre de l'Agència, ha explicat Puigneró, hi haurà "capacitat d'actuació més directa per part de programes i sistemes especialitzats" des del primer moment.

El vicepresident no ha detallat, però, quin pressupost es destinarà a l'ampliació de la tasca de l'Agència per englobar els centres universitaris ni tampoc ha especificat la partida per posar en marxa la 'Cyberacademy'.

Vota el número 1

Pel 9 de desembre

COL·LABORADORS