En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Imatge nocturna d'un incendi al massís del Montgrí a Torroella.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Entre els mesos de juliol i agost, es van produir diversos incendis al Parc Natural del Montgrí, entre l'Alt i el Baix Empordà, i amb una superfície de 8.000 hectàrees, 2.000 de les quals marítimes.

Tots les focs començaven a la tarda, alguns amb punts d'origen propers entre ells i de forma simultània.

A més, es produïen en zones de difícil accés per als cossos policials i d'extinció, que van requerir mitjans aeris i terrestres dels Bombers, dels Agents Forestals, de la Policia Local del municipi i dels Mossos d'Esquadra.

Els incendis van tenir lloc en ple Pla d'Emergències INFOCAT per l'extrema sequera d'aquest estiu.

Arran dels fets, els mossos van engegar una investigació per determinar l'autoria dels focs, entre els quals destaquen el del 22 de juliol i els del 12 i 13 d'agost. Tot i això, durant aquests mesos i aquest mateix octubre s'han hagut d'apagar altres petits focus. En total, la policia li atribueix una dotzena d'incendis.

En concret, el del 22 de juliol que va afectar més de 90 hectàrees i que va requerir una intervenció de diversos dies, a més del desallotjament d'una casa de colònies.

El 12 i 13 d'agost hi van haver, a més, dos incendis simultanis a la zona de Torregran i Torrevella de Torroella on van cremar uns 320 metres quadrats de bosc.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, fa només uns dies, el 13 d'octubre es van poder extingir dos focus d'incendis més intencionats i provocat en dos corriols de la zona de les Dunes.

Fa escassos 6 dies també es va produir un petit incendi a la mateixa zona amb una afectació de 10 metres quadrats d'una zona arbrada de pins.

La investigació es va tancar aquest dilluns amb la detenció del piròman i autor dels incendis. Els mossos creuen que actuava sempre seguint el mateix modus operandi: de tarda i apilant sotabosc, que encenia amb un encenedor. Es tracta d'un veí de Torroella de Montgrí de 54 anys i sense antecedents.

Aquest dimarts ha passat a disposició del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de la Bisbal d'Empordà que ha acordat presó provisional comunicada i sense fiança. 

El jutge ha subratllat com un dels motius per decretar la presó per al detingut el fet que ell mateix ha reconegut en seu policial ser autor d'alguns dels focs que se li atribueixen. A més ha indicat que la suma de les penes pel delicte continuat d'incendi que se li imputa supera el límit mínim assenyalat per decretar la privació provisional de llibertat.

Vota el número 1

Pel 8 de març

COL·LABORADORS