En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La concentració de professors interins i treballadors temporals d'altres sectors. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La vaga de professors interins d'aquest dijous ha culminat a Girona amb una concentració a les 12 del migdia davant de la Delegació del Govern a Girona.

Centenars de treballadors interins s'han aplegat per protestar en contra de "l'abús de la temporalitat" que fan les administracions.

La portaveu del sindicat USTEC-STES a Girona, Glòria Polls, ha recordat que el 30% dels professors que hi ha a les comarques gironines es troben en aquesta situació i per això ha demanat que es regularitzi la seva situació.

Des del sindicat de docents reclamen que els professors que porten més de tres anys fent d'interins puguin convertir-se en funcionaris a partir d'un concurs de mèrits restringit. Aquest procés hauria de ser objectiu i basat en l'antiguitat del treballador, sense fer entrevistes ni proves eliminatòries.

De fet, Polls ha recordat que estar-se més de tres anys amb un contracte d'interinatge és un "frau de llei" i per això ha reclamat a les administracions que hi posin solució. Malgrat tot, la portaveu gironina d'USTEC es mostra contrària a la proposta de llei que planteja el govern espanyol per acabar amb la temporalitat.

Les institucions europees exigeixen al govern espanyol que posi fi als elevats percentatges de treballadors temporals i que només hi hagi un 8% de persones que no tenen un contracte fix. Per això, els sindicats reclamen que les administracions espanyola i catalana posin fil a l'agulla per convertir a tots els treballadors temporals en funcionaris.

En la concentració també hi ha participat el sindicat IAC i el CATAC, dels sectors de l'administració de la funció pública i la sanitat pública. Aquestes dues formacions sindicals també han exigit solucions concretes a les administracions per reduir l'elevat nivell de treballadors temporals que hi ha.

Consideren que cal convertir a funcionaris de carrera tots aquells que portin més de tres anys amb un contracte temporal o amb un d'interí i que ho facin sense haver de fer cap tipus de prova extraordinària, senzillament reconeixent la seva antiguitat i els mèrits aconseguits durant tot aquest temps.

Els sindicats han llegit un manifest davant dels treballadors concentrats a la Delegació del Govern a Girona, mentre aquests cridaven 'Iceta ballarí, posa't tu d'interí' o "Les que hi som, ens quedem". Poc abans de la una del migdia, s'ha dissolt la concentració.

Vota el número 1

Pel 6 d'octubre

COL·LABORADORS