En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els pastissers catalans encaren amb optimisme la celebració de la Castanyada del 2021 i preveuen recuperar les vendes de panellets artesans d'abans de la pandèmia.

La pujada generalitzada de preus, però, també afecta aquest dolç típic de Tots Sants i es calcula que els preus seran entre un 3 i un 5% superiors.

Aquesta és la primera celebració sense restriccions, ja que l'any passat encara hi havia limitacions tant de mobilitat com de participants en les trobades que van acabar afectant a les vendes.

També hi jugarà a favor que el cap de setmana sigui més llarg, en caure el dia de Tot Sants en dilluns. La previsió és que es venguin uns 250.000 quilos de panellets artesans a tot Catalunya.

A les comarques gironines, les previsions són molt bones. El president del Gremi de Pastissers de Girona, Àngel Garcia, diu que estan "molt il·lusionats" i que les expectatives auguren unes vendes, fins i tot, superiors a les d'abans de la pandèmia. "No sé percentatges encara però l'explosió, que sembla que hi ha, pinta molt bé", assegura.

De fet, Garcia afirma que el canvi de tendència, en general, ja l'han començat a notar aquest estiu: "La gent ha gastat". I a la seva pastisseria, el Talldolç de Figueres, ja fa més de dues setmanes que venen els clàssics panellets de pinyons. "Tenim força encàrrecs", afegeix.

D'altra banda, el gremi no ha perdut les ganes de seguir innovant i alguns pastissers han tret noves varietats, com ara panellets de ratafia, de tequila amb sal i llimona o d'absenta.

També han preparat uns panellets ambientats amb Halloween per introduir la tradició d'aquestes postres entre els més petits. Tot i així, els que segueixen tenint més tirada a la demarcació són els de pinyons.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS