En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat per unanimitat inicialment les ordenances fiscals per al proper 2022.

Així doncs han rebut l’aval tant de l’equip de govern (ERC i CUP-Alternativa per Llagostera) i dels dos grups a l’oposició, Junts per Llagostera i el PSC.

Per al proper any, l’equip de govern congelarà l’IBI, i només es millora el redactat de l’ordenança on es detalla explícitament les condicions per obtenir les bonificacions de panells tèrmics i fotovoltaics. El que si que es manté és el recàrrec del 50% per aquells propietaris que no posin el seu habitatge buit al mercat de lloguer.

El que si que augmenta és la taxa d’escombraries, segons ha explicat el regidor d’Hisenda, David Parron, augmenta un 4% en l’àmbit general i un 110% als veïnats. Un augment que ve donat per la millora que es durà a terme a les diferents àrees de contenidors dels veïnats de Bruguera, Gaià, Panedes, Llobatera i Sant Llorenç i també a les urbanitzacions de Selva Brava i Font Bona.
En relació a les millores a la recollida d’escombraries, també s’incorporarà el sistema el porta a porta a les urbanitzacions de la Canyera, Mata i Mont-Rei i als veïnats de Cantallops, Creu de Serra, Ganix, la Mata i Pocafarina. També s’eliminaran els cubells de recollida de vidre, el qual es passarà a recollir també amb el porta a porta.

Pel que fa a les bonificacions, totes a totes les zones es podrà obtenir la bonificació de la taxa d’escombraries, ja que segons ha detallat Parron, el nou sistema de contenidors permetrà saber el número d’aportacions de cada fracció de deixalles, fins arribar a un màxim del 40% de bonificació. Segons el regidor d’Hisenda, qui assoleixi la bonificació màxima en els habitatges dels veïnats, representarà que l’increment de la taxa no serà del 110% si no del 25%.

En l’impost sobre les construccions, instal·lacions i obres, s’adequa el mòdul bàsic d’acord amb la tarifa que ha fixat el Col·legi d’arquitectes.

El que si que preveuen les ordenances fiscals per al proper any, és modificar el tant per cent de càlcul de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, és a dir la plusvàlua. Tot i que aquest canvi pot quedar en suspens després de la sentència del Tribunal Constitucional de fa pocs dies.

D’altra banda, tal i com ja es va començar a fer des de l’equip de govern fa 2 anys, es reduirà paulatinament la bonificació del 100% dels vehicles antics i que estarà diferenciat en clàssics, és a dir els que circulen poc, i vells, els que circulen sovint i tenen un major impacte mediambiental. Aquesta bonificació serà a partir dels 28 anys.

En relació a la taxa de tinença d’animals, s’incorpora una bonificació a determinats col·lectius, tal i com es aprovar a través d’una moció del grup municipal de Junts per Llagostera, la qual demanava diferenciar gats i fures dels gossos, establint una taxa inferior per estimular el corresponent registre a l’Ajuntament de Llagostera.

En l’àmbit esportiu, s’assimila la taxa d’equipaments als preus de mercat i s’afegeix la possibilitat de llogar els equipaments municipals esportius amb il·luminació o sense o fent ús o no dels vestidors. També hi haurà una fiança per a cada un dels locals.

Les ordenances del proper 2022 també preveuen adequar la taxa de terrasses a la nova ordenança reguladora de la instal·lació de terrasses a la via pública i que setmanes enrere es va aprovar per unanimitat.

Pel que fa a les Llars d’Infants, s’actualitza íntegrament el redactat de l’article de la taxa pel que fa referència al pagament d’aquesta taxa.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS