En directe: Hora del Jazz

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presidenta del comitè assessor del Govern en matèria de covid-19, Magda Campins, ha descartat que ara per ara s'hagin d'aplicar noves restriccions.

En declaracions a RAC1, ha afirmat que si no hi ha afectació al sistema sanitari no cal tornar a mesures més estrictes, com les que hi ha hagut en el passat, i ha considerat que es poden mantenir les actuals.

Tot i això, ha alertat que hi ha certes intervencions que no es poden deixar de fer, com transplantaments o cirurgies cardíaques, i per això ha situat en 200 llits d'UCI ocupats per pacients covid el límit hipotètic a partir del qual sí que caldria revertir mesures.

Pel que fa a les dades epidemiològiques al conjunt de Catalunya, aquest dilluns el Departament de Salut ha notificat que l'Rt ha pujat 4 centèsimes  i se situa en l'1,17, mentre que el risc de rebrot s'incrementa en 4 punts i ara és de 62.

S'ha declarat 4 hospitalitzats més a causa de la covid-19 en les darreres hores, amb un total de 321 persones, però els mateixos crítics a l'UCI, 79.

En paral·lel, s'han notificat 472 nous casos confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 929.006. En les darreres hores no s'ha notificat cap mort i el global de defuncions des de l'inici de la pandèmia se situa en 24.033.

El 2,31% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies puja de 56,78 a 59,32, mentre que a 7 dies ho fa de 30,77 a 31,8 punts.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS