En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon. / Foto: Nazaret Romero (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dilluns que es prioritzarà l'ús del passaport covid a aplicar noves restriccions per fer front als contagis.

Després de presentar a l'Assemblea Nacional francesa la guia clínica per tractar la covid persistent Argimon ha dit que confia que no s'hagin d'imposar noves restriccions ni pel que fa a aforaments ni horaris per frenar els contagis i que "abans de prendre restriccions o mesures restrictives es pensarà en l'extensió del certificat digital".

Sobre el passaport covid, Argimon ha afirmat que espera tenir "molt aviat" el posicionament del Comitè Científic Assessor. Després de l'opinió d'aquest comitè, la mesura s'haurà de debatre en la comisisó delegada.

Argimon ha assegurat que els contagis a Catalunya seguiran creixent "com a mínim dues o tres setmanes", però ha precisat que cal veure "amb quina intensitat" i impacte en el sistema sanitari.

Davant les restriccions que estan tornant a imposar alguns països europeus per frenar els contagis, el conseller de Salut ha dit que la situació a Catalunya és "diferent". Tanmateix, ha advertit que Catalunya no és "una illa". "Si Europa està malament, nosaltres acabarem tenint dificultats", ha apuntat.

Pel que fa a la intervenció a l'Assemblea Nacional francesa per explicar la guia clínica per tractar la covid persistent, Argimon ha dit que ha explicat "l'experiència" catalana sobre un "problema" que "afectarà tots els sistemes sanitaris".

El conseller ha indicat que la guia està ara en fase d'implantació, però que es necessita "temps i esforç". "És una malaltia que és nova i que no coneixem", ha dit Argimon, tot subratllant que "queda molt camí per recórrer".

Pel que fa a les dades epidemiològiques publicades aquest dilluns pel Departament de Salut, l'Rt ha baixat una centèsima a Catalunya i se situa en l'1,54, mentre que el risc de rebrot puja 6 punts i ara és de 130.

S'ha declarat 6 hospitalitzats més a causa de la covid-19 i el total és de 376 i 2 crítics més a l'UCI amb un total de 90. En paral·lel, s'han notificat 492 nous casos confirmats per PCR o TA en les darreres 24 hores. En les darreres 24 hores no s'ha notificat cap mort.

El 3,11% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies puja de 82,33 a 86,84, mentre que a 7 dies ho fa de 49,67 a 52,85 punts.

Pel que fa a la vacunació, un 74,6% de la població de Catalunya té la pauta completa i el 75,9% ha rebut la primera punxada. Si només es té en compte la població major de 12 anys, la que es pot vacunar, el 83,7% té la pauta completa, mentre que el 85,2% té almenys una dosi.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS