En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Foto grupal de representants del Banc dels Aliments, institucions i comerç al tret de sortida del Gran Recapte d'Aliments. / Foto: Blanca Blay (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Tret de sortida a la tretzena edició del Gran Recapte d'Aliments, que enguany també aposta per les donacions digitals.

Segons ha explicat Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments, l'edició anterior es van recaptar 7,8 milions d'euros, una xifra "esplèndida" que amb la incorporació del format digital de les donacions va suposar un 19% més de recaptació que amb el sistema d'entrega física d'aliments.

"Per fer front al 35% de demanda que estem suportant estimem que necessitarem uns 10 milions d'euros", ha indicat, cridant a fer front al dèficit alimentari.

La principal novetat d'enguany és la integració del petit comerç a través d'una 'app' que permet registrar una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga.

La presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau ha destacat que una de les novetats d'enguany és la implicació del petit comerç amb una nova 'app'. Aquesta aplicació, dissenyada amb l'assessorament de KPMG i desenvolupada per la start-up OARO, permet de manera molt senzilla i en només 3 clics registrar una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga.

Mitjançant la tecnologia blockchain, les donacions queden registrades i es vinculen a una entitat social de la mateixa localitat o barri perquè un cop finalitzada la campanya s'adquireixin els productes d'alimentació que més es necessitin amb el saldo disponible en cada establiment. Així, Brutau ha matisat que la donació no va al Banc dels Aliments, sinó que va dirigida directament a les entitats del barri i de proximitat, que tindran un crèdit obert per l'import de les donacions.

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, també conseller de Polítiques Digitals, ha assegurat que la tecnologia pot ser "una gran aliada" de projectes solidaris com el Gran Recapte. En aquest sentit, ha posat en valor la transformació digital necessària que s'ha accelerat amb la pandèmia i ha desitjat que la iniciativa sigui un èxit.

A banda de les donacions en mercats i comerç de proximitat a través d'aquesta app, també es poden fer donacions a través del web del Gran Recapte fins a l'11 de desembre o bé fer-ho via donacions monetàries en caixes de supermercat fins al 27 de novembre. A més, també es pot fer via bizum o en compres en línia en pàgines web de diferents cadenes de distribució d'aliments.

Brutau ha indicat que a Catalunya hi ha 250.000 persones necessitades del Bancs dels Aliments i ha detallat que han percebut un 35% d'augment de sol·licituds. "No podem tancar els ulls ni fer-nos els sords davant d'aquesta situació d'alarma", ha advertit. Brutau també ha valorat la tasca dels voluntaris i l'aliança amb mercats i botigues.

Vota el número 1

Pel 27 de maig

COL·LABORADORS