En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Foto de família de la presentació del MOT 2022. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El MOT 2022 ha convidat autors internacionals i nacionals que donen veu a diferents ruralitats en la seva literatura.

Els primers noms confirmats en l’àmbit internacional són Selva Almada i Fernanda Melchor i en el nacional hi destaquen Xuan Bello, Anna Ballbona, Raül Garrigasait, Mercè Ibarz, Toni Sala i María Sánchez.

El festival tindrà lloc del 17 al 19 de març a la sala El Torín d'Olot i del 24 al 26 de març a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. Com ja és habitual, les converses entre autors i especialistes constituiran el nucli de la programació del MOT, que s'estendrà de dijous a dissabte en dues setmanes consecutives.

A més, els dissabtes al matí tindrà lloc el Ver-MOT, una trobada més distesa entre tres o quatre autors al voltant d'un vermut. A Olot es farà a la plaça de Braus i a Girona, al barri de Santa Eugènia.

Més enllà de les dues setmanes del MOT, el festival es complementa mitjançant projectes com Les Veus del MOT, el Pròleg del MOT o els clubs de lectura de les biblioteques públiques. També s'adreça al públic més jove amb el MOT INS, unes experiències literàries per a alumnes de secundària i batxillerat.

Finalment, completaran el certamen les activitats que s'apleguen sota el paraigua del +MOT, organitzades per entitats i associacions en relació amb el tema escollit d'enguany a cada una de les dues ciutats.

El MOT arriba a la seva vuitena edició amb un públic consolidat i continua tenint com a objectiu principal fomentar la lectura i la divulgació literària tot apropant escriptors de primer nivell des de la proximitat. Els festival va néixer el 2014 i, comissariat per David Roas, es va dedicar a la literatura fantàstica.

Amb l'aturada del 2020 per la pandèmia, el 2021 es va reprendre amb Glòria Bosch com a comissària i abordant el procés de creació artística sota el lema 'Crear. Un collage que creix amb les paraules'.

El MOT està organitzat per l'Ajuntament de Girona i el d'Olot, i té el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a banda de vincles amb altres institucions públiques i privades relacionades amb la cultura.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS