En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El Parc d'Aigües Braves de Salt, abans del temporal Glòria. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les obres de reconstrucció del Parc d'Aigües Braves de Salt malmès pel temporal Gloria es faran entre els mesos de gener i febrer del 2022.

El pressupost per recuperar aquest espai natural i esportiu és de 225.000 euros.

Segons informa l'ajuntament en un comunicat, els treballs s'executaran durant els dos primers mesos de l'any per no afectar l'època de fresa dels peixos i la de nidificació dels ocells presents en aquest tram del riu Ter. El Ple municipal d'aquest dilluns ha aprovat una modificació de crèdit que permet començar les obres aquest gener.

El Parc va quedar greument afectat durant el temporal Gloria i, des d'aleshores, han treballat en el projecte per tornar a disposar d'una instal·lació que ha convertit Salt en un referent en la modalitat del caiac d'estil lliure.

Properament adjudicaran les obres i el regidor d'Esports, Jesús Vilaplana, ha subratllat que les tasques de reconstrucció del Parc es farà minimitzant l'impacte mediambiental.

Des de fa més de vint anys, el Parc d'Aigües Braves és la seu de la pràctica esportiva del caiac. L'alcalde de Salt, Jordi Viñas recorda que des de l'any 2012, i després d'una remodelació que s'hi va dur a terme, la Pilastra acull competicions nacionals i internacionals: "Al municipi ens podem sentir orgullosos perquè tenim representants reconeguts a nivell internacional com en Quim Fontané, campió Mundial i d'Europa".

La instal·lació de tarimes que permeten acoblar obstacles mòbils permetrà adaptar les característiques dels ressalts al cabal circulant, formant un pas pels peixos i, al mateix temps, crear una ona que facilitarà la pràctica del caiac d'estil lliure tant per a principiants com per a experts.

Vota el número 1

Pel 30 de setembre

COL·LABORADORS