En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El TSJC ha autoritzat aquest dijous l'ús del passaport covid per accedir a l'interior de bars i restaurants, instal·lacions on els usuaris practiquin esport i residències de gent gran, així com altres locals on es pugui menjar.

La fiscalia s'ha oposat a la mesura.

L'ampliació de l'ús del certificat entra en vigor aquesta mitjanit i té una durada inicial de 14 dies, fins el 9 de desembre. No serà necessària pels menors de 12 anys, ja que encara no s'han vacunat.

Tots aquests establiments se sumen a l'oci nocturn i als banquets amb ball, on ja era vigent l'obligatorietat d'ensenyar el passi covid. Caldrà veure si aquesta mesura s'amplia a més establiments en els propers dies després que el comitè assessor del Departament de Salut el recomanés per a cinemes i teatres.

La secció tercera de la sala contenciosa-administrativa concreta que el passaport covid s'haurà de demanar també als locals de restauració integrats en centres o galeries comercials, parcs i fires d'atraccions, ludoteques, salons de joc i gimnasos; als locals culturals on es venguin begudes o menjar, com sales de concerts, cinemes i circs; als concerts i actes culturals a peu dret en llocs tancats; a les competicions esportives on es vengui menjar o beguda.

També es demanarà quan es facin activitats musicals en congressos, fires comercials i festes majors.

En canvi, no es demanarà el passaport covid als serveis de restauració dels centres de treball destinats als empleats, als ubicats en centres sanitaris destinats als empleats i als pacients, als menjadors escolars i universitaris i als menjadors socials per a persones vulnerables.

El decret de la Generalitat obliga els establiments a penjar cartells a l'entrada on recordin l'obligatorietat del passaport i a destinar personal per fer aquest control. Les dades dels clients no s'han de guardar.

En la seva interlocutòria de 19 pàgines, la sala contenciosa-administrativa del TSJC adverteix la Generalitat que els propers decrets han d'estar redactats de forma més clara i comprensible.

De fet, diu que "la tècnica utilitzada ja és criticable" i la redacció és "pastosa i reiterativa". A més, assegura que "l'addició accentuada i sense fre de més i més activitats està aconseguint una alçada que requerirà almenys una major motivació i justificació reforçada".

El passaport covid es pot obtenir de diverses maneres: 

Tenir la pauta completa de la vacunació, amb dues dosis en cas de Pfizer, Moderna o AstraZeneca i una dosi en cas de Janssen. Pel que fa a la tercera dosi o dosi de reforç que s'administra a alguns col·lectius, es pot obtenir el certificat Covid tant si s'ha administrat com si no.

Però també es pot obtenir si s'ha superat la malaltia o amb un test negatiu fet en un dels centres acreditats pel Departament de Salut.

El certificat es pot descarregar de l'app La meva salut, o bé al CAP.

La validació per accedir a l'interior dels locals, es farà de la mateixa manera com ho fan els establiments d'oci nocturn, al web Verificacovid.gencat.cat.

Els propietaris o responsables dels establiments poden demanar el DNI per confirmar la identitat de les persones que vulguin accedir-hi.

Vota el número 1

Pel 8 de març

COL·LABORADORS