En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una branca de boix grèvol.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Agents Rurals han demanat gaudir del Nadal respectant el medi natural. En aquest sentit, han recordat que la recol·lecció de boix grèvol i d'avets està prohibida a Catalunya.

Per aquest motiu, durant aquestes dates fan tasques de vigilància en les zones forestals per evitar infraccions en la recol·lecció de productes de verd nadalenc, així com de botigues, mercats i fires per comprovar la procedència legal dels productes comercialitzats.

En cas de detectar una infracció, es denuncien els fets i es comissa el material sostret del medi. El cos ha recomanat fer ús d'elements reciclats en la decoració nadalenca.

Pel que fa als avets, han recordat que no està permès tallar o desarrelar arbres del medi natural per obtenir l'arbre de Nadal. Si s'opta per decorar amb un arbre natural, s'ha de comprar i comprovar que té la certificació on consta la qualitat i l'origen.

D'altra banda recorden que el boix grèvol, és una espècie protegida i la seva recol·lecció està prohibida. Els Agents Rurals han apuntat que aquesta espècie té un paper molt important al bosc, ja que serveix de refugi a molts animals i aliment per als ocells.

La recol·lecció de molsa està molt restringida. El cos ha afirmat que hi ha alternatives sostenibles per decorar el pessebre, com les plantes i materials reciclats, com per exemple l'escorça.

En els darrers 5 anys, el cos operatiu ha realitzat prop d’un miler d’actuacions relacionades amb el verd nadalenc. Les dades mostren que la vigilància i les tasques dissuasives han augmentat la consciència ciutadana entorn la protecció de la natura.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS