En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament d'Interior fa una crida a extremar les mesures de seguretat per a la gent que tingui previst visitar la muntanya durant el pont de la Puríssima.

De fet es preveu que augmenti l'afluència de persones al medi natural.

L'advertència arriba en plena tendència a l'alça dels rescats que els Bombers de la Generalitat han de dur a terme perquè algú s'ha precipitat o perdut pels boscos i muntanyes.

A 1 de desembre, el cos d'emergències ja havia efectuat 1.819 rescats d'excursionistes, escaladors o senderistes, un 10% més que l'any anterior i un 26% més que el 2019. Davant d'això, i de la presència de fred i vent com a elements determinants i adversos, el Govern demana màxima precaució.

Entre les recomanacions, la conselleria proposa una bona planificació de l'activitat, un bon equipament que eviti ensurts i una crida a evitar riscos innecessaris.

En un context en què als excursionistes habituals se li sumen els practicants d'esports de neu, el departament insisteix que "un accident al medi natural, sobretot quan les condicions meteorològiques són adverses, pot tenir conseqüències extremadament greus". Així i tot, recorda que la majoria d'accidents que atenen els Bombers a la muntanya són per passejants que s'han fet mal i no poden continuar la marxa.

Interior també recorda la necessitat de comprovar la previsió meteorològica abans d'anar a fer l'activitat i apunta que, en cas d'emergència, sempre cal trucar al 112.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS