En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, considera que el passaport covid per accedir a locals de restauració, oci nocturn o gimnasos és una mesura suficient per minimitzar la incidència de la pandèmia.

Sobretot durant les pròximes setmanes, marcades per trobades socials i familiars. "Ens semblar una bona mesura per posar en alerta tothom, fer que aquest contagi social es minimitzi i que puguem tombar el creixement de forma més ràpida", ha apuntat.

La consellera s'ha pronunciat en aquests termes després de la recomanació llançada per la presidenta del Comitè Científic Assessor del Govern, la doctora Magda Campins, en la línia d'evitar els sopars i aperitius d'empresa de Nadal perquè suposen un "risc important".

Ha explicat que ja tenen constància de contagis en aquest tipus de trobades, on s'ajunten moltes bombolles. A més, ha valorat que els dinars i sopars familiars s'haurien de fer preferentment només entre persones vacunades i, en cas que hi vagi algú no vacunat, caldria que aquest es fes una PCR 48 hores abans.

D'altra banda, Campins, ha alertat que si es manté el creixement i s'acaba comprometent el sistema sanitari, caldran restriccions d'horari i aforament.

Vilagrà ha dit que "Apostem pel passaport covid per als sectors amb més incidència", ha declarat la consellera, després de fer una apel·lació col·lectiva a la "responsabilitat individual" a l'hora d'aplicar mesures de prevenció i seguretat com l'ús de la mascareta.

També ha cridat a "no abaixar la guàrdia" davant d'una "situació difícil", si bé els indicadors hospitalaris de Catalunya se situïn per sota dels d'altres països europeus, segons ha puntualitzat.

En relació a la posada en marxa del certificat covid des d'aquest divendres a la restauració, gimnasos i residències, s'hi ha pronunciat la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), que ha acusat la Generalitat de problemes tècnics derivats de la implantació del certificat covid a la restauració.

L’entitat ha criticat la “improvisació” i la “ineficàcia” de les mesures adoptades i ha assegurat que els bars i restaurants encara no compten amb una eina tecnològica preparada per soportar un volum elevat de sol·licituds i lectures.

L’associació ha alertat que aquesta mesura està comportant “molts problemes” als propietaris dels establiments i preveu que aquestes dificultats es mantinguin durant aquesta nit i aquest dissabte.

L’entitat ha assenyalat la Generalitat com a “única responsable d’aquest fracàs” i li ha demanat implementar l’aplicació ‘Liberty Pass’ o qualsevol amb prestacions similars que no es col·lapsi i faciliti la feina a empresaris i usuaris.

“El que hem vist les darreres setmanes posa de manifest la incapacitat, la ineficàcia i la inactivitat de la Generalitat durant els mesos que portem de pandèmia a l’hora de desenvolupar i implementar de manera real els avenços científics i tecnològics que fan compatible el desenvolupament de les activitats i la protecció de la salut”, ha lamentat el secretari general de l’entitat, Joaquim Boadas.

Per altra banda, l’associació ha afirmat que l’aplicació d’aquesta mesura a la restauració provoca “inseguretat jurídica” als empresaris, ja que no especifica quin sistema cal utilitzar per validar el certificat covid i emplaça a adreçar-se a la web del Departament de Salut.

Cal recordar que el certificat covid des d'ahir dijous també es pot descarregar des del web de vacunació "vacunacovid", a més de La Meva Salut, com també es pot demanar als punts de vacunació.

Vota el número 1

Pel 8 de juliol

COL·LABORADORS