En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió de Salut Pública ha aprovat ampliar la vacunació contra la covid-19 a menors d'entre 5 i 11 anys.

En una reunió aquest dimarts al matí, l'organisme ha donat llum verda a la vacunació de nens amb el vaccí pediàtric de Pfizer després que l'Agència Europea del Medicament l'aprovés.

L'Estat rebrà aquest desembre 1,3 milions de dosis d'aquesta vacuna i de cara al gener 2 milions més. Pfizer proposa administrar dues dosis de la vacuna pediàtrica als nens amb 28 dies de diferència, amb una quantitat total que equival a una de les dosis dels adults.

La previsió és que les autonomies disposin d'aquest vaccí pediàtric a partir de la setmana vinent, a mitjans de desembre.

Pel que fa a Catalunya, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que l'executiu està ja dissenyant l'estratègia per a posar les dosis necessàries als infants. Així, tot i no concretar com es farà, Plaja ha garantit que "es començarà pels nens d'11 anys i progressivament s'anirà vacunant els nens de més a menys edat" fins a arribar als de 5 anys.

La portaveu assegura que Salut donarà els detalls del dispositiu, però ha garantit que "quan arribin les vacunes, no es demorarà i l'inici serà ràpid".

El que no ha concretat Plaja és si la vacunació dels infants es preveu fer a les escoles o no. Amb tot, ha recordat que a Catalunya "hi ha un precedent que és com s'han vacunat els de 12 anys, que va ser demanant cita prèvia".

Pel que fa a les dades de vacunació al conjut de Catalunya, fins aquest dimarts el Departament  de Salut ha administrat 6.087.464 primeres dosis de la vacuna contra la covid-19, i 5.296.343 segones dosis, 1.714 més. En paral·lel, ja s'han administrat 831.282 terceres dosis. La pauta completa arriba a un total de 5.977.947 persones, 1.231 més que fa 24 hores.

El 75,3% de la població de Catalunya ja té la pauta completa contra la covid-19, mentre que el 76,8% ha rebut la primera punxada. Si només es té en compte la població major de 12 anys, la que es pot vacunar, el 84,5% té la pauta completa, mentre que el 86,2% té almenys una dosi.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS