En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Caixes amb dosis de la vacuna pediàtrica de Pfizer a l'arribada a l'Estat espanyol. / Foto: Ministeri de Sanitat

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Salut ha obert aquest dilluns a les dues del migdia la cita prèvia per a la vacunació contra la covid-19 dels infants d'entre 5 i 11 anys.

El primer dia per al qual es pot demanar cita serà aquest dimecres 15 de desembre, quan comença la vacunació d'aquest col·lectiu.

Catalunya ha rebut aquest dilluns a primera hora les primeres 234.000 dosis d'aquesta vacuna pediàtrica, de la companyia Pfizer.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha reconegut que, tot i que és menys freqüent, també hi ha casos greus entre infants. A més, ha recordat que vacunar-los permet protegir la resta de la societat.

Els infants es podran vacunar en punts poblacionals, on es podran establir cues o horaris diferenciats. També es vaccinarà en alguns CAP i hospitals.

Els nens i nenes que vagin acompanyats dels seus progenitors no hauran de dur cap consentiment però en el cas que sigui un altre familiar el que porti el menor, sí que caldrà un consentiment informat.

Des de les 14h de dilluns, gairebé 45.000 usuaris han demanat cita per vacunar infants d'entre 5 i 11 anys. En concret, des de les 14h, moment en què s'ha obert la cita prèvia per a la vacunació d'aquest grup d'edat, fins a les 20h, s'han donat 44.597 cites, a través de vacunacovidsalut.cat.

El Departament de Salut recorda que el grup prioritari a vacunar són les persones majors de 60 anys per a l'administració de la dosi de record.

Sobre vacunació, Cabezas ha destacat que la setmana passada, del 6 al 12 de desembre, es van posar 278.000 dosis, de les quals 218.923 van ser terceres dosis. En residències, el 93,5% dels que poden rebre aquesta tercera dosi ja la tenen, com també el 72,2% dels majors de 70 anys, el 31,5% dels de 60 a 69 anys i el 26% dels que van rebre Janssen.

Vota el número 1

Pel 8 de juliol

COL·LABORADORS