En directe: Top 25 - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

Una infermera vacuna una nena al punt situat a la seu de la Generalitat a Girona. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Comença la vacunació pediàtrica a les comarques gironines i ja hi ha 4.800 cites donades arreu de la Regió Sanitària per als infants d'entre 5 i 11 anys.

A la demarcació, el primer punt on ha començat la campanya és a la seu de la Generalitat a Girona. Aquí, al llarg d'aquesta tarda 90 nens i nenes reben el vaccí de Pfizer.

Arreu de la Regió Sanitària, durant els propers dies, obriran fins a 9 punts de vacunació. 7 a les comarques gironines i els altres dos, al Maresme.

Alguns han entrat mig espantats, però la majoria estaven tranquils. I convençuts, com els seus pares, que ara els toca a ells vacunar-se. "És important fer-ho per no agafar la covid" o "Hem de vacunar-nos perquè tots estiguem més segurs" són frases que ho demostren.

Els infants han d’anar acompanyades dels seus progenitors o un tutor/a legal. En cas que es vacunin sense estar acompanyats dels seus mares i pares, ho podran fer si presenten un document de consentiment informat.

La vacuna que s’administrarà als infants és la mateixa que la injectada en adults, però la dosis per a aquesta franja d’edat és un terç (10 micrograms) de la que s’administra als adolescents i adults (30 micrograms). La dosi és la mateixa per un nen o nena de 5 anys que per un o una de 11 anys i caldrà administrar dues dosis separades per 8 setmanes.

No tots els nens i nenes que es vacunin, però, rebran dues dosis. Aquells que ja han passat el virus en faran prou amb una.

El responsable d'Atenció Ciutadana del Departament de Salut a Girona, Xavier Burjons, explica que amb aquests nou punts específics arreu de la Regió, als quals s'hi sumaran també diversos CAP, el que es pretén és "arribar al més aviat possible al màxim dels 65.000 nens i nenes" d'entre 5 i 11 anys que hi ha arreu de la Regió Sanitària.

En el cas dels nens i nenes, per anar-se a vacunar sí o sí és imprescindible fer-ho amb cita prèvia web vacunacovidsalut.cat. I qui l'ha de demanar són els pares.

El pediatre referent de Pediatria a l'ICS Girona Xavier Duran admet que, fins i tot dins el mateix col·lectiu, hi ha debat al voltant de la vacunació infantil. Però ell assegura que els beneficis superen amb escreix els pocs riscos.

"És veritat que la infecció per coronavirus és lleu en edat pediàtrica; però si van augmentant les taxes d'incidència del virus, sí que hi ha un percentatge, que és mínim, de complicacions amb la infecció", explica Duran. A més, el pediatre també recorda que, ara per ara, la incidència de la covid-19 en aquest tram d'edat és "especialment alta".

Xavier Duran recomana als pares que s'informin bé i que consultin tot allò que creguin. Però subratlla que el vaccí de Pfizer és "una vacuna segura", que ha demostrat la seva eficàcia en un 90,7%.

"Als Estats Units s'ha administrat en més de cinc milions de persones i no s'ha demostrat cap efecte advers greu", ha conclòs, precisant que els que s'han vist són o bé dolor local o bé envermelliment a la zona de la punxada.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS