En directe: En Joc

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió de Salut Pública ha aprovat administrar la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 a les persones d'entre 59 i 50 anys, començant per les de major edat dins aquesta franja.

La dosi de reforç s'injectarà a partir dels sis mesos de l'última dosi de vacuna d'ARNm, com és el cas de Pfizer o Moderna.

A més, l'organisme també ha avalat prosseguir la inoculació de dosis de reforç amb la següent franja d'edat, de 49 a 40 anys, un cop s'hagi inoculat als majors de 50.

En la reunió d'aquest dijous, la Comissió de Salut Pública ha donat llum verda a administrar la tercera dosi als menors de 60 anys que van ser immunitzats amb AstraZeneca. En aquest cas, la dosi de reforç s'injectarà a partir dels tres mesos de l'última dosi.

En paral·lel, l'organisme insisteix que cal prioritzar la vacunació de persones menors de 12 anys o que no hagin rebut cap dosi de la vacuna així com prioritzar la inoculació de la tercera dosi als grups més vulnerables, és a dir, els majors de 60 anys.

La Comissió de Salut Pública recorda que les persones de qualsevol edat que van ser immunitzades amb la monodosi de Janssen han de rebre'n una de reforç.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat la decisió de la Comissió de Salut Pública en una compareixença aquest dijous a la comissió de Sanitat del Congrés i ha subratllat que és en el marc d'un "procés de revisió contínua" dels grups a qui immunitzar.

Darias ha dit que cal "incrementar el ritme" d'inoculació de dosis de reforç i ha afirmat que té l'objectiu d'haver-la injectat als grups que s'havien fixat fins ara -majors de 60 anys o sanitaris- abans que acabi l'any.

Pel que fa a la variant òmicron, la titular de Sanitat ha dit que hi ha 40 casos confirmats dels quals la meitat no ha viatjat al sud d'Àfrica. Darias ha assegurat que és "difícil" fer prediccions sobre l'evolució d'aquesta variant, però que "tot indica que la tendència ascendent es mantindrà després de les festes de Nadal".

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS