En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un farmacèutic amb uns testos d'antígensPla mitjà d'un farmacèutic amb uns testos d'antígens. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Trobar un test d'antigen a una farmàcia de les comarques gironines es fa especialment difícil aquests dies.

I és que la demanda "sobtada" que hi ha hagut arran de l'aparició de la variant Òmicron, combinat amb la proximitat de les festes nadalenques ha fet que moltes persones en vulguin adquirir.

A banda dels que els clients compren, també s'ha notat un increment important d'aquells que s'han de fer a les farmàcies i que generen una acreditació. El repunt de casos a les escoles ha fet que molts nens i nenes hagin hagut de passar una prova diagnòstica a la farmàcia.

L'augment ha estat tan significatiu que fins i tot els establiments es veuen obligats a donar hora a aquelles persones que ho volen fer. La presidenta del Col·legi de Farmacèutics de Girona, Rosa Núria Aleixandre, explica que això també suposa un "trasbals" pels professionals perquè comporta un temps on el professional no pot estar atenent el negoci.

Aleixandre confia en que el problema de subministrament es resoldrà la setmana vinent i que les farmàcies tornaran a tenir-ne i explica que la sisena onada ha estat la causant del problema. "Ningú s'ho esperava", remarca.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS