En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest dimarts "per majoria" que els vacunats contactes estrets de positius de covid-19 no facin quarantena, una decisió que s'oposa a la que prenia Protecció Civil de la Generalitat.

De fet es prenia la desició a Catalunya a finals de la setmana passada segons la qual els vacunats amb pauta completa també havien de quedar-se a casa. L

'acord es pren, a més, hores abans de la cimera de presidents autonòmics que demà preveu encapçalar el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, per analitzar l'estat de la pandèmia.

La mesura que exclou els vacunats de fer quarantena sí estableix, però, que durant deu dies hauran de limitar les activitats "a les essencials", reduint "tot el possible" les interaccions socials.

Després de l'acord, el Departament de Salut té "dubtes" sobre l'aplicabilitat del nou protocol. Salut subratlla que el canvi que impulsa el Ministeri de Sanitat "difereix del seu propi criteri científic ", i recorda que l'1 de desembre marcava també la quarantena per a vacunats contactes estrets de positius de variant òmicron.

Salut avaluarà ara "quines accions emprèn" per garantir un control "eficaç" de la covid-19 "sense afegir més confusió a la ciutadania". Subratlla que el protocol de l'1 de desembre havia estat "revisat recentment", i que s'havia adoptat davant les "evidències" que la variant òmicron "escapa substancialment" a les vacunes.

D'altra banda, la Comissió de Salut Pública ha insistit en la "importància" d'accelerar la vacunació de les persones de més de 12 anys no vacunades, d'inocular les dosis de record als grups autoritzats, especialment els més vulnerables, i de vaccinar el nens d'entre 5 i 11 anys.

 

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS